Iατρικό «καταφύγιο»

Εκατοντάδες ανασφάλιστοι πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν καμία πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας βρήκαν καταφύγιο στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που συμπληρώνει δύο μήνες λειτουργίας.

Το Ιατρείο εντάσσεται στο πλαίσιο της συμμαχίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών μέσω της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ) για τη στήριξη των ανασφάλιστων, άστεγων και παραμελημένων κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού που έχουν χτυπηθεί από την οικονομική κρίση.

Από την έναρξη της λειτουργίας του, την 1η Φεβρουαρίου, μέχρι και σήμερα το Ιατρείο έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε περισσότερα από 600 άτομα εκ των οποίων το 70% ήταν Έλληνες. Το 54% ήταν πρώην ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, οι οποίοι απολύθηκαν μέσα στην τελευταία τριετία και δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη.

Ενας στους τρεις ήταν πρώην ασφαλισμένος του ΟΑΕΕ (ελεύθεροι επαγγελματίες) που είχε κάποια επιχείρηση, η οποία έκλεισε και έμεινε ανασφάλιστος λόγω οφειλών στο Ταμείο του.

Ενα ποσοστό 7% δεν είχε ποτέ ασφαλιστική κάλυψη. Επίσης, αρκετοί από τους προσερχόμενους ήταν άστεγοι οι οποίοι δήλωσαν τόπο διαμονής κάποιο εξωτερικό χώρο ή εγκαταλειμμένο σπίτι. Πηγή: tovima.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ