“Ιανός” – Καρδίτσα: Απεγκλωβίστηκαν έξι κάτοικοι από την Οξυά – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα ο απεγκλωβισμός έξι κατοίκων από την Οξυά στον δήμο Μουζακίου της Καρδίτσας, από ελικόπτερο υπό την παρουσία και τον συντονισμό της όλης επιχείρησης του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά. Η επιχείρηση άρχισε νωρίς το πρωί και μέχρι τώρα έχουν μεταφερθεί στο Μουζάκι έξι άτομα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα μεταφερθούν ακόμη τέσσερα. Παράλληλα θα δοθούν σε κατοίκους που δεν επιθυμούν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους νερό και τρόφιμα. Η περιοχή έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές λόγω της επέλασης του “Ιανού”.

Μαρτυρίες μετά τον απεγκλωβισμό – Κέρασαν λουκούμια τους διασώστες

Συγκλονιστικές είναι οι περιγραφές των πρώτων κατοίκων που απεγκλωβίστηκαν από την Οξυά της Καρδίτσας. Μόλις κατέβηκαν από το ελικόπτερο μίλησαν στις κάμερες, αναφέροντας ότι το τοπίο στο χωριό είναι θλιβερό. “Έχει αλλάξει εντελώς το τοπίο, είμαστε συνηθισμένοι σε καταστροφές και πλημμύρες στη χώρα” είπε η εγκυμονούσα που ήταν από τις πρώτες που απεγκλωβίστηκαν. Η σύζυγος του ιερέα είχε πάρει μαζί της λουκούμια και κέρασε τους διασώστες, θέλοντας να τους ευχαριστήσει για ό,τι έκαναν. “Κερνάει η σύζυγος. Είχαμε φαγητό, νερό και ρεύμα δεν είχαμε. Το βράδυ της Παρασκευής είχαμε τον φόβο για το ποτάμι, δίναμε κουράγιο σε όλους. Κατέβηκαν μόνο αυτοί που έχουν πρόβλημα” είπε ο ιερέας του χωριού.

Δείτε το βίντεο από το ΟΡΕΝ:

Συγκλονίζει η έγκυος με το παιδί της στην αγκαλιά

Η περιπέτεια της εγκύου και μητέρας ήδη ενός μικρού κοριτσιού έλαβε τέλος και τώρα μπορεί και χαμογελά. Η γυναίκα με το παιδί της ήταν ανάμεσα στους εγκλωβισμένους στην Οξυά Καρδίτσας από την κακοκαιρία που προκάλεσε ο κυκλώνας Ιανός. Τόσες ημέρες παρέμεναν χωρίς νερό και ρεύμα με την αγωνία να κορυφώνεται όταν χθες η πρώτη επιχείρηση για την απομάκρυνσή τους δεν ήταν επιτυχής. Όπως έκανε γνωστό η ίδια σε εκπομπή του ΑΝΤ1, όλες αυτές τις ημέρες έβραζαν λασπόνερα για να πιούν. Η γυναίκα με το παιδί ήταν ανάμεσα στους πρώτους που διασώθηκαν από το ελικόπτερο της ΕΜΑΚ σήμερα το πρωί και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Μουζάκι. Οι εικόνες της μητέρας είναι συγκλονιστικές καθώς δεν αφήνει λεπτό το κοριτσάκι της από την αγκαλιά της. Όπως είπε “είμαστε συνηθισμένοι σε αυτές τις συνθήκες, δεν περιμέναμε τον “Ιανό”. Εγώ είμαι έγκυος, μακάρι να μπορούσα να κάτσω εκεί με τους συγχωριανούς και να παλέψω μαζί τους” είπε. Ανάμεσα στους πρώτους διασωθέντες είναι και ο ιερέας με την σύζυγό του, καθώς πρέπει να κάνει θεραπεία στο νοσοκομείο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ