Ιάκωβος Τσούνης: Το μήνυμα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ για τον θάνατο του εφοπλιστή

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ο εφοπλιστής Ιάκωβος Τσούνης αντιμετώπιζε το τελευταίο χρονικό διάστημα μεγάλο πρόβλημα με την υγεία του και μετά την Παρασημοφόρησή του από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας νοσηλεύθηκε αρκετές φορές στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Δίπλα του, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, βρισκόταν συνεχώς ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, με τον οποίο τους συνέδεε στενή φιλική σχέση. Στην είδηση του θανάτου του 97χρονου ευεργέτη των Ενόπλων Δυνάμεων ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έγραψε στο twitter: “ Ο νεότερος βετεράνος του Β’ΠΠ, Εθν. Ευεργέτης Υπτγος ε.τ. Ιάκωβος Τσούνης εξέπνευσε σήμερα. Υπήρξε αφοσιωμένος ευπατρίδης, υποστηρικτής των ΕΔ και άξιο Τέκνο της Πατρίδος. Θα λείψει σε όλους μας! Συλλυπούμαι βαθύτατα την οικογένειά του για την απώλεια αυτού του Μοναδικού Έλληνος!”. Στην ανάρτησή του δημοσίευσε και μία φωτογραφία. Είναι το ξίφος που στις 17 Ιουνίου 2020 επέδωσε στον Υποστράτηγο επί τιμή (Υπτγο ε.τ.) Ιάκωβο Τσούνη, για την αναγνώριση των διακεκριμένων υπηρεσιών του προς τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο Υπτγος ε.τ. Ιάκωβος Τσούνης είναι απόγονος των Λονταίων και Πετμεζαίων, πολεμιστών της Εθνεγερσίας του 1821 ενώ και ο ίδιος πολέμησε σε ηλικία 16 ετών στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο του 1940 – 41, όντας έτσι ο νεότερος βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με διεθνή αναγνώριση. Για τη συνολική προσφορά του στην πατρίδα το 2018, έλαβε τη Διαμνημόνευση του Αστέρα Αξίας και Τιμής και τον Απρίλιο του 2020 κατόπιν γνωμάτευσης του ΣΑΓΕ και προτάσεως του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου του απονεμήθηκε με Προεδρικό Διάταγμα η ιδιότητα του Εφέδρου Αξιωματικού, βαθμού Υποστρατήγου επί τιμή.

Πρόσφατα δώρισε την περιουσία του όλη, ύψους 23 εκατ. ευρώ στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Η συμβολή του Υπτγου ε.τ. Τσούνη προς τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι διαχρονική και τεράστια. Προσφάτως και μεταξύ άλλων, με δωρεές του έχει πραγματοποιηθεί η προμήθεια 60 ελαστικών λέμβων (7 – 10 ανδρών) για τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων και έχουν ανακαινισθεί πτέρυγες κλινικών του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών και του 417 Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ).

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.