Η ζωντοχήρα από τη Ρόδο, η πλαστική στήθους και το αυτοκίνητο – Πώς εξαπάτησε τον υποψήφιο γαμπρό

Στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου αναμένεται να εκδικαστεί στις 5 Φεβρουαρίου η υπόθεση απάτης ιδιαίτερα μεγάλης αξίας με φερόμενο ως θύμα έναν ομογενή του Καμερούν και κατηγορούμενη μια ζωντοχήρα από τη Ρόδο, η οποία παριστάνοντας την ερωτευμένη, με την προοπτική γάμου, του απέσπασε σημαντικό ποσό, πείθοντάς τον ότι πάσχει από καρκίνο διέθεσε τα χρήματα για πλαστική στήθους και για την αγορά αυτοκινήτου.

Η κατηγορούμενη έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή.

O μηνυτής εξέθεσε ότι φτάνοντας σε ώριμη ηλικία γάμου, έκρινε πως η επιλογή του, θα πρέπει να είναι από την χώρα καταγωγής του, την Ελλάδα, αφού κάθε άλλη επιλογή σε ένα τέτοιο περιβάλλον, θα ήταν, κατά την εκτίμησή του, προβληματική.

Αυτές τις σκέψεις του τις εξέφρασε στο στενό περιβάλλον της ελληνικής κοινότητας, όταν τον προσέγγισε ένας ομογενής με καταγωγή από τη Ρόδο, ο οποίος γνώριζε τόσο τον ίδιο όσο και την οικογένειά του και του είπε, ότι η κόρη του (εγκαλούμενη), η οποία ζούσε μόνιμα στη Ρόδο και είχε ήδη έναν αποτυχημένο γάμο, με δύο ανήλικα τέκνα, ήταν μία εξαιρετική κοπέλα, η οποία, εφόσον ταίριαζαν, θα ήταν υπόδειγμα συζύγου και μητέρας. Έτσι αφού ήρθαν με την παρότρυνση του πατέρα της σε επαφή μέσω διαδικτύου, τον Απρίλιο του 2010 ήρθε για πρώτη φορά στη Ρόδο για να γνωριστούν.

Όπως υποστηρίζει, βρέθηκαν μαζί και από την πρώτη στιγμή του φερόταν πολύ τρυφερά, δείχνοντας ουσιαστικό ενδιαφέρον για πρόοδο μίας σχέσης που θα οδηγούσε σε γάμο, τονίζοντάς του ότι έχει ανάγκη από ένα στήριγμα, αφού είναι μόνη της και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, η ίδια και τα παιδιά της.

Η κατηγορούμενη φέρεται να φλέρταρε μαζί του, κάνοντάς τον να πιστέψει, ότι ενδιαφέρεται πραγματικά για εκείνον και για την δημιουργία μίας σοβαρής σχέσης, που θα οδηγούσε στον γάμο.

Όπως υποστήριξε του έλεγε, ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, τα οποία προσπαθούσε να λύσει μόνη της χωρίς όμως αποτέλεσμα και ότι εξαιτίας αυτών θα κινδύνευε το σπίτι της, το οποίο αποτελούσε οικογενειακή στέγη δική της και των τέκνων της.

Ο μηνυτής διατείνεται παραπέρα ότι πέραν των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, με κίνδυνο απώλειας της κατοικίας της, στις αρχές του καλοκαιριού του 2011, του «εκμυστηρεύτηκε» ότι σε εξετάσεις που υποβλήθηκε, διαγνώστηκε ότι πάσχει από καρκίνο του μαστού και ότι έπρεπε να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση, μη έχοντας την οικονομική δυνατότητα να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της επέμβασης, ζητώντας μάλιστα αυτό να παραμείνει κρυφό από τους γονείς της για να μην τους αναστατώσει.

Έτσι, όπως ισχυρίζεται, του ζήτησε να την βοηθήσει οικονομικά, οπότε και εκείνος, δείχνοντας πίστη στους ισχυρισμούς και στις προθέσεις της και συγκεκριμένα στο πρόβλημα της υγείας της και στην προοπτική που καλλιεργούσε για την πρόοδο της σχέσης της και για τα αισθήματα που έτρεφε για εκείνον, της κατέβαλε συνολικά το ποσό των 36.400 €, με τρεις δόσεις.

Η εγκαλούμενη, λαμβάνοντας τα παραπάνω ποσά, όπως υποστηρίζει, προοδευτικά άρχισε να μειώνει το ενδιαφέρον της και τελικά αδιαφορούσε για εκείνον.

Ο μηνυτής διατείνεται ότι η μηνυόμενη του «πούλησε» έρωτα και προσδοκίες αποκατάστασης, ώστε να αποκομίσει περιουσιακά οφέλη σε βάρος του, αλλά και ασύστολα ψεύδη. Υποστήριξε ότι δεν είχε καρκίνο του μαστού και ότι χρησιμοποίησε τα χρήματα για την αγορά καινούριου αυτοκινήτου και για αισθητική επέμβαση αποκατάστασης στήθους. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι του κατέβαλε σε χρονικό διάστημα τριών ετών, μόλις το ποσό των 8.500 €.

Η ίδια απολογούμενη αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι της είχε δανείσει χρήματα για να εξοφλήσει καταναλωτικό της δάνειο και για αγορά αυτοκινήτου προσθέτοντας ότι του τα επιστρέφει σταδιακά.

Παραδέχτηκε εξάλλου στο δικαστήριο ότι προέβη σε επέμβαση στο στήθος της όχι αισθητική αρνούμενη ωστόσο ότι έλαβε τα χρήματα για τον σκοπό αυτό.

Ως συνήγορος πολιτικής αγωγής παρίσταται ο δικηγόρος κ. Βασίλης Καβουριού και ως συνήγορος υπεράσπισης ο δικηγόρος κ. Γ. Σκλάβος.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ