Η Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Μετά από τη σχετική πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, αργά το βράδυ της Παρασκευής, το υπουργικό συμβούλιο ομόφωνα προήγαγε σε πρόεδρο του Αρείου Πάγου, την έως χθες αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου και πρόεδρο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου.

Όπως έγινε γνωστό, το υπουργικό συμβούλιο έκρινε αναγκαία την κάλυψη της θέσης του πρόεδρου του Αρείου Πάγου, καθώς αύριο αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης ο σημερινός πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Αθανάσιος Κουτρουμάνος, και λόγω του επικείμενου δημοψηφίσματος της ερχόμενης Κυριακής.

Όπως είναι γνωστό το Α΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου έχει την ευθύνη για την τοποθέτηση των δικαστικών αντιπροσώπων, τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος κ.λπ.

Παράλληλα, η κυρία Θάνου θα είναι και πρόεδρος του Εκλογοδικείου, καθώς θα είναι η αρχαιότερη εκ των τριών αντιπροέδρων των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας (Συμβουλίου της Επικρατείας, Αρείου Πάγου και Ελεγκτικού Συνεδρίου). Η κυρία Θάνου θα είναι αρχαιότερη, επειδή οι νέοι πρόεδροι των δύο άλλων μεγάλων δικαστηρίων της χώρας θα επιλεγούν μέσα στο επόμενο διάστημα. Αύριο, τελευταία ημέρα του τρέχοντος μηνός, αποχωρούν από το δικαστικό σώμα ο πρόεδρος του ΣτΕ, Σωτήρης Ρίζος και του Ε.Σ., Νίκος Αγγελάρας.

Υπενθυμίζεται ότι το Εκλογοδικείο εξετάζει ενστάσεις κατά του κύρους των βουλευτικών εκλογών, των ευρωεκλογών και των δημοψηφισμάτων.

Στο δικαστικό σώμα εισήλθε η κυρία Θάνου τον Απρίλιο του 1975. Είναι η δικαστής που υποστήριξε ότι το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ είναι αντισυνταγματικό και μη νόμιμο και έχει παραπέμψει την υπόθεση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ζητά δωρεάν εξετάσεις για τους ασθενείς που αδυνατούν να πληρώσουν

Τι λένε οι πρατηριούχοι για την πληρωμή με πιστωτική – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.