Η σύγχρονη αντιμετώπιση των αιμορροΐδων με Laser

Γράφει ο Δρ. Γιώργος Π. Ηλίας, MD, Ph.D. – Γενικός Χειρουργός / Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Οι αιμορροΐδες είναι μια πολύ διαδεδομένη πάθηση: Συναντάται και στα δύο φύλα, ακόμη και στην παιδική ηλικία, είναι όμως συχνότερη στους άνδρες. Περισσότεροι από τους μισούς άνδρες και γυναίκες άνω των 50 ετών πάσχουν από αιμορροΐδες, ενώ περίπου το 80%του πληθυσμού υποφέρει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του από τις επώδυνες συνέπειες μιας πάθησης των αιμορροΐδων (φαγούρα, τσούξιμο, πόνο, βλέννες, αιμορραγία, κ.λπ.).

Ετυμολογικά ο όρος αιμορροΐδες προέρχεται από την περιγραφή του σημαντικότερου συμπτώματος της νόσου που είναι η ροή του αίματος.Οι αιμορροΐδες έχουν μορφή σάκων και η ύπαρξή τους συμβάλλει στην προστασία του πρωκτικού σωλήνα και στον έλεγχο των κενώσεων. Οι αιμορροΐδες περιέχουν αγγεία του ανώτερου και κατώτερου αιμορροϊδικού πλέγματος και διακρίνονται σε εξωτερικές (κάτω από την οδοντωτή γραμμή)και εσωτερικές (πάνω από την οδοντωτή γραμμή).

Η αιμορροϊδοπάθεια είναι συνέπεια της ανεπάρκειας (μη σωστής λειτουργίας) των αιμορροϊδικών αγγείων, η οποία επιτρέπει την πρόπτωση του βλεννογόνου και τη δημιουργία αιμορροϊδικών όζων που προβάλλουν στον πρωκτικό σωλήνα.

Διαβάστε περισσότερα στο nowdoctor.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ