Η συγκλονιστική ιστορία του Γιάννη: «Δεν γεννήθηκα νεκρός – Ζω και ψάχνω την αλήθεια»

Τον φάκελο των παράνομων και μη υιοθεσιών και της αγοραπωλησίας βρεφών άνοιξε το βράδυ της Τετάρτης η εκπομπή «Ζήνα το βράδυ».

Ανάμεσα στις ανθρώπινες ιστορίες που είδαν το «φως» και εκείνη του Γιάννη, ενός 42χρονου άνδρα που αναζητά την αλήθεια: πώς έφυγε από την αγκαλιά της μητέρας του όταν γεννήθηκε και με ποιον τρόπο δόθηκε για υιοθεσία στη θετή οικογένειά του.

Ο Γιάννης, όπως διηγήθηκε στο πλατό της εκπομπής, παλεύει μέχρι σήμερα να μάθει πώς έγινε η υιοθεσία του, όμως η γραφειοκρατία και η ολιγωρία των αρμόδιων αρχών δεν του έχουν δώσει ακόμα τις απαντήσεις που ζητά.

Όπως υποστήριξε, όταν γεννήθηκε, οι γιατροί είπαν στη μητέρα του ότι γεννήθηκε νεκρός, όμως λίγα χρόνια αργότερα βρήκε αγάπη και θαλπωρή σε ανάδοχη οικογένεια. Μέχρι να υιοθετηθεί στα τρία του χρόνια, ζούσε σε ίδρυμα.

Ο αγώνας του Γιάννη να βρει τις ρίζες του

Όταν έφτασε στην ηλικία των 15 ετών, η ανάδοχη μητέρα του τού είπε την αλήθεια. Ο Γιάννης έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του, θύμωσε και ήταν αρνητικός στο να ψάξει να βρει τη βιολογική του μητέρα.

Όμως όταν γεννήθηκε η κόρη του ήρθε αντιμέτωπος με τους φόβους του. Όπως είπε, φοβόταν ότι το παιδί του θα μπορούσε στο μέλλον να ερωτευτεί κάποιο συγγενικό της πρόσωπο και να μην το γνωρίζει. Αυτός ήταν και ο λόγος που αποφάσισε να ψάξει τις ρίζες του.

«Τα σενάρια είναι δύο: είτε η μητέρα μου με έδωσε με τη θέλησή της επειδή δεν μπορούσε να με μεγαλώσει, είτε της είπαν ότι είμαι νεκρός», δήλωσε χαρακτηριστικά για την υιοθεσία του.

Τότε ξεκίνησε και η αγωνιώδης προσπάθειά του. Μετά από μεγάλο αγώνα και παλεύοντας με το «τέρας» της γραφειοκρατίας κατάφερε να έρθει στα ίχνη της βιολογικής μητέρας του.

Η πρώτη συνάντηση με τη βιολογική του μητέρα

Ο Γιάννης, ψάχνοντας ημερομηνίες γέννησης, περιστατικά και δημόσια έγγραφα, κατάφερε τελικά να φτάσει στη βιολογική οικογένειά του.

Αρχικά συναντήθηκε με τον αδελφό της μητέρας του και τη γυναίκα του, οι οποίοι ήταν παρόντες στη γέννα του.

Λίγο καιρό αργότερα, ήρθε σε επαφή με τη μάνα του. Δεν έχουν κάνει εξέταση DNA, όμως ο Γιάννης είναι πεπεισμένος ότι η γυναίκα που συνάντησε είναι εκείνη που τον έφερε στον κόσμο:

«Όταν τη συνάντησα οι αγκαλιές μας “κούμπωσαν”, όπως με την κόρη μου. Η μυρωδιά της είναι οικεία, όπως με την κόρη μου. Όταν με είδε μου είπε “Σε νόμιζα για νεκρό”. Το αίμα νερό δε γίνεται», σχολίασε συγκινημένος.

Ο αγώνας του συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Αυτό που δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα είναι αν τον πήραν παράνομα για να τον δώσουν για υιοθεσία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ