Η Σύγκλητος ζητά… μέτρα

Η Σύγκλητος ζητά… μέτρα

 

Τον εγκλωβισμό τού αντιπρύτανη του πανεπιστημίου Μακεδονίας στο γραφείο του, πριν από δύο ημέρες, από ομάδα φοιτητών, καταδικάζει με σημερινή της απόφαση η Σύγκλητος, καλώντας τις αρμόδιες αρχές να λάβουν μέτρα.

“Ο εγκλωβισμός, επί ώρες, μέσα σε ατμόσφαιρα ύβρεων και προπηλακισμών, του αντιπρύτανη κ. Χρήστου Κωνσταντάντου, συνιστά όχι μόνο μια παράνομη πράξη, αλλά κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων προστατευμένων από το ίδιο το Σύνταγμα. Πρόκειται για μια πράξη τρομοκράτησης των εκλεγμένων αντιπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με στόχο την καταστρατήγηση της νομιμότητας και την υποταγή του ιδρύματος στα συμφέροντα μιας μικρής ομάδας φοιτητών” αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Η Σύγκλητος καταδικάζει, επίσης, την ανάρτηση αφίσας σε πολλά σημεία του πανεπιστημίου, η οποία στοχοποιεί τον πρύτανη, Ιωάννη Χατζηδημητρίου, και τον αντιπρύτανη, Χρήστο Κωνσταντάτο – χρησιμοποιώντας την διατύπωση «καταζητούνται ζωντανοί ή νεκροί» – υποστηρίζοντας ότι αποτελεί έμμεση απειλή στη σωματική τους ακεραιότητα που χρήζει την παρέμβαση των αρμοδίων αρχών.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ