Η συγκινητική ιστορία του θηλυκού “Χάτσικο” της Αθήνας: Σκοτώθηκε ο ιδιοκτήτης της και αναζητεί μια αγκαλιά

Το σκυλάκι της φωτογραφίας, σαν άλλος “Χάτσικο”, φαίνεται να περιμένει υπομονετικά τον κηδεμόνα της που όμως δεν θα φανεί. Βρήκε τραγικό τέλος σε εργατικό δυστύχημα στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου όταν κατέρρευσε αναβατόριο οικοδομής. Τα δύο άτομα που βρίσκονταν πάνω και πραγματοποιούσαν εργασίες έπεσαν στο έδαφος από μεγάλο ύψος.

To συμπαθές τετράποδο πριν από τρεις εβδομάδες είχε βρεθεί από φιλόζωους μόνο του στα αζήτητα, σε ένα παγκάκι στους Αμπελόκηπους. Αμέσως, οι κάτοικοι της περιοχής επικοινώνησαν με την “Αστική Πανίδα», την υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων που έχει ως κύρια μέριμνα τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων. Η φωτογραφία της αξιαγάπητης σκυλίτσας δημοσιεύτηκε από εθελοντές φιλόζωους στα social media, σε μια προσπάθεια να βρεθεί ο κάτοχος του ζώου.

Μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών, ένας άνδρας επικοινώνησε με τους εθελοντές και ανέφερε πως η σκυλίτσα είναι δική του και την είχε χάσει. Δυστυχώς, δεν πέρασαν παρά δύο 24ωρα και μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται για την ασφαλή επιστροφή των ζώων τα οποία περισυλλέγονται στον ιδιοκτήτη τους, ο άτυχος άνδρας έφυγε από τη ζωή. Έτσι, δεν κατάφερε να ανταμώσει με τον τετράποδο φίλο του.

Το σκυλάκι αυτή τη στιγμή, αφού εμβολιάστηκε και αποπαρασιτώθηκε , φιλοξενείται προσωρινά από εθελοντή φιλόζωο, ωστόσο αναζητά μια μόνιμη αγκαλιά.

Η φωτογραφία του σκύλου, που είναι θηλυκό, περίπου τριών ετών και εννέα κιλά, κάνει ήδη τον γύρο των social media σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια νέα στέγη για το ζωάκι. Έχει ανάγκη από μια νέα οικογένεια που θα το αγαπήσει, θα το φροντίσει και θα προσπαθήσει να επουλώσει τις πληγές του. Όπως όλα τα αδέσποτα που ζουν κάτω από σκληρές συνθήκες στους δρόμους, υποσιτίζονται, κακοποιούνται και συχνά πεθαίνουν αβοήθητα, ζητά ζεστασιά και θαλπωρή.

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει με την υπηρεσία Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων 210 3239201-202, 210 3310397.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ