Η Ρένα Δούρου για την επαναλειτουργία του θεάτρου του Λυκαβηττού

Στο νέο πρόσωπο του θεάτρου του Λυκαβηττού ως συνέχεια ενός παρελθόντος που σημάδεψε τα πολιτιστικά πράγματα όχι μόνο της Αθήνας ή της Αττικής αλλά της Ελλάδας, αναφέρεται σε άρθρο της σε κυριακάτικη εφημερίδα, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Με άρθρο της στην Αυγή της Κυριακής, με τίτλο «Οι δύο όψεις του Λυκαβηττού», η Περιφερειάρχης Αττικής τονίζει μεταξύ άλλων ότι «η άμεση αποκατάσταση του ιστορικού θεάτρου αποτελεί αποκατάσταση μιας αδικίας στη σύγχρονη πολιτιστική ιστορία της Αθήνας». Η ίδια προσθέτει ότι αυτή η αποκατάσταση είναι «άλλη μία ξεχωριστής σημασίας επένδυση από την Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για τη δημιουργία εκείνου του δικτύου πολιτιστικών υποδομών που θα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και επισκέπτες ανεξαιρέτως».

Αφού αναφέρεται εν συντομία στο παρελθόν του Θέατρου του Λυκαβηττού – «το κοίλον του περίφημου αρχιτέκτονα Ζενέτου, ένα πρόχειρο λυόμενο θέατρο χωρητικότητας 3.000 θέσεων που μοιάζει με πολύχρωμο κοχύλι, διακρίθηκε και κατέληξε να δεσπόζει μέχρι πρόσφατα τόσο στην ελληνική μουσική σκηνή» ως «ένα από τα εμβληματικότερα τοπόσημα της πρωτεύουσας» που «αθόρυβα έσβησε ακριβώς μία δεκαετία πριν, παρά τη σταθερή προτίμηση ενός κοινού που μεγάλωνε μαζί του και την ίδια στιγμή ανανεωνόταν» – η κα Δούρου αναφέρεται στην επαναλειτουργία του. «Είμαστε πολύ περήφανοι που το προσεχές καλοκαίρι η Περιφέρεια Αττικής θα έχει συμβάλλει για να μπορέσουμε ξανά να ανηφορίσουμε στον λόφο, ίσως λίγο περισσότερο ασθμαίνοντας και με λίγο περισσότερη χαρά», παρατηρεί.

Κλείνοντας η Περιφερειάρχης Αττικής αναφέρεται στη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής σε «μια πολύ αξιόλογη σειρά πολιτιστικών πρωτοβουλιών» στην Αττική, από το παράλιο μέτωπο στο φαληρικό Δέλτα και την αναστηλωμένη Ηετιώνεια Πύλη ως «τα καλλιτεχνικά δρώμενα στο αρχαίο θέατρο Λαυρίου και το Πεδίο του Άρεως» καθώς και στη «σημαντική οικονομική ενίσχυση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας, σε βάθος τριετίας».

«Αποδεικνύεται το έμπρακτο ενδιαφέρον της Περιφέρειας Αττικής για τον πολιτιστικό μας κόσμο και τη διάχυση του πολύτιμου περιεχομένου του σε ολόκληρο το κοινωνικό φάσμα, και μάλιστα μέσα από παρεμβάσεις που αλλάζουν το αστικό και πολιτικό τοπίο των Δήμων της Αττικής», προσθέτει η ίδια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ