Η “ψεκασμένη” παθολόγος που διαδίδει επικίνδυνες θεωρίες συνωμοσίας για τα εμβόλια

Σοκάρει η αντιεμβολιαστική δράση ορισμένων γιατρών, που υποτίθεται ότι έχουν δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, αλλά μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν καθημερινά “ψεκασμένα” κηρύγματα κατά των εμβολίων, της χρήσης μάσκας και των rapid tests.

Μία παθολόγος, η οποία μάλιστα δηλώνει ότι έχει προϋπηρεσία σε δημόσιο νοσοκομείο, ανεβάζει καθημερινά βίντεο κατά των εμβολίων, φτάνοντας στον παραλογισμό. Παρά την υποτιθέμενη ιατρική της ιδιότητα, δεν διστάζει να υποστηρίξει ότι είναι δολοφόνοι όσοι λένε ότι πρέπει να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

«Έρχονται τα εμβόλια για 5-11 ετών παιδιά. Σας παρακαλώ μην υποκύψετε οι μανάδες. Προσέξτε είναι ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ. Είναι ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ» γράφει η παθολόγος σε μια από τις παραληρηματικές αναρτήσεις της. Στο πλαίσιο της προπαγάνδας που διασπείρει, υποστηρίζει ότι όσοι φορούν μάσκα θα πάθουν κώφωση, καθώς και ότι στα εμβόλια κατά του κορονοϊού, υπάρχει χλωρίνη και δηλητήριο και όποιος το κάνει διαπράττει απόπειρα αυτοκτονίας.  «Σας απολύει επειδή δεν βάζετε χλωρίνη στο σώμα μας. Δηλητήριο, ακουαφόρτε» αναφέρει. Επικίνδυνες και αβάσιμες θεωρίες που δεν αποτελούν επιστημονικό λόγο, αλλά παραπέμπουν σε σκοταδιστικές απόψεις.

Η παθολόγος που φέρεται να εργάστηκε στον Ερυθρό Σταυρό και πλέον είναι ιδιώτης γιατρός στην Κρήτη καλεί τους υγειονομικούς να μην υποκύψουν και να μην εμβολιαστούν με «τα φόλια» όπως αποκαλεί τα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Εμβολιασμός παιδιών

Με ένα 20 λεπτό βίντεο η αρνήτρια γιατρός καλεί τους γονείς να μην κάνουν rapid tests στα παιδιά τους για τα στείλουν στο σχολείο, ενθαρρύνοντάς τους μάλιστα να υπογράψουν μια συγκεκριμένη δήλωση, ότι αρνούνται να υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ το παιδί τους για να είναι καλυμμένοι. Κραυγές που το μόνο που κάνουν είναι να πλήττουν το κύρος της επιστήμης.

Στο τέλος αναφέρει ότι έχει σκοπό να σταματήσει το παιδί της από το σχολείο γιατί δεν το δέχονται χωρίς τεστ και ότι θα κινηθεί νομικά κατά των υπευθύνων.

Η σελίδα της παθολόγου στο facebook έχει ευτυχώς κατέβει λόγω διασποράς ψευδών ειδήσεων, ωστόσο συνεχίζει τη δράση της διακινώντας ακραία fake news μέσω κλειστών ομάδων που αναδημοσιεύουν τις αντιεπιστημονικές απόψεις της κατά των εμβολίων, της χρήσης μάσκας και των rapid τεστ με live streaming.

Πόσος καιρός πρέπει να περάσει για να περιθωριοποιηθούν αυτές οι φωνές;

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ