Η πρόταση Μπακογιάννη για ενοποίηση Μουσείου, Μετσόβιου και Ακροπόλ – ΒΙΝΤΕΟ

Με φάρο που θα φωτίσει την Αθήνα παρομοίασε ο Κώστας Μπακογιάννης το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στη διάρκεια της επίσκεψης και ξενάγησης του από την Διευθύντρια του Μουσείου Μαρία Λαγογιάννη.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων περιηγήθηκε τόσο στις αίθουσες, όπου μπορεί να θαυμάσει κανείς 11.000 μοναδικά εκθέματα, όσο και στις αποθήκες όπου υπάρχουν άλλα 200.000 ευρήματα, πραγματικοί θησαυροί.

Η πρόταση του για τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας, που θα ενοποιήσει και θα αναδείξει αρχαιολογικούς χώρους και σημαντικά τοπόσημα της πόλης, ήταν το αντικείμενο της συζήτησης που είχε με την Διευθύντρια και άλλους εργαζόμενους. Κεντρική ιδέα είναι η συνένωση του Αρχαιολογικού Μουσείου, του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του ανακαινισμένου Ξενοδοχείου Ακροπόλ για να δημιουργηθεί μια όαση Πολιτισμού στο κέντρο της Αθήνας.

«Βγαίνεις έξω από αυτό το μουσείο που είναι φως στο σκοτάδι και κοιτάξτε γύρω ποια είναι η κατάσταση. Εμείς θέλουμε επίθεση Πολιτισμού! Να ρίξουμε το φως του φάρου σε όλη την περιοχή. Θέλει φαντασία, σχέδιο και αποφασιστικότητα», δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Δείτε το τρέιλερ της επίσκεψης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ