Η πλατεία Εξαρχείων φόρεσε τα γιορτινά της – Απέκτησε χριστουγεννιάτικο δέντρο

Σε ρυθμούς Χριστουγέννων μπήκε η πλατεία Εξαρχείων με τον Δήμο Αθηναίων να τοποθετεί το πρωί της Τετάρτης ένα στολισμένο έλατο. Παράλληλα συνεργεία του δήμου προχώρησαν σε παρεμβάσεις καθαρισμού και αποκατάστασης του χώρου.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο έρχεται να συμπληρώσει τον στολισμό της πλατείας στα Εξάρχεια, που ξεκίνησε από δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ τα συνεργεία αφαίρεσαν αντικείμενα που αποτελούσαν εστίες κινδύνου για θαμώνες και περαστικούς και στη συνέχεια η πλατεία Εξαρχείων πλύθηκε από δύο πλυστικά οχήματα με πεπιεσμένο νερό και ειδικά απολυμαντικά.

Οι βαφείς του τμήματος ειδικών εργασιών έβαψαν όλα τα παρτέρια της πλατείας και επίσης βάφτηκαν τα παγκάκια, τα καλαθάκια απορριμμάτων καθώς και οι επιφάνειες που βρίσκονται στην πλατεία και είχαν γκράφιτι.

Αντικαταστάθηκαν, επίσης, καμένες λάμπες και αποκαταστάθηκε ο φωτισμός, ενώ τοποθετήθηκαν καινούρια μάρμαρα στο άγαλμα που βρίσκεται στο κέντρο της πλατείας, τα οποία είχαν υποστεί βανδαλισμούς και είχαν εξ ολοκλήρου αφαιρεθεί βιαίως.

«Οι πλατείες της πόλης ετοιμάζονται για τα Χριστούγεννα. Καθαρές και στολισμένες. Σήμερα στην πλατεία Εξαρχείων», έγραψε στην ανάρτησή του στο Facebook ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ