Η ΟΛΜΕ για το”Γ4″της Φυσικής

Σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε στις πανελλαδικές εξετάσεις, με το Γ4 ερώτημα, στη Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, τοποθετήθηκε η Οργανωτική Γραμματέας της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, Ελένη Ζωγραφάκη.

“Θεωρούμε απαράδεκτη και άδικη την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων (ΚΕΕ) να ακυρώσει το Γ4 ερώτημα και να επιμερίσει στα άλλα 3 ερωτήματα τις 7 μονάδες που αντιστοιχούν σε αυτό (2, 2, 3) και μας θυμίζει την παροιμία «πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι». Το λάθος δεν διορθώνεται με λάθος.

Σύμφωνα με αυτό αδικούνται κατάφωρα οι μαθητές που ασχολήθηκαν με το θέμα και έδωσαν κάποια απάντηση.

Πώς θα αξιολογηθούν αυτοί οι οποίοι ασχολήθηκαν με αυτό το ερώτημα και αφιέρωσαν χρόνο για αυτό σε βάρος άλλων ερωτημάτων έναντι των συνυποψηφίων τους που δεν ασχολήθηκαν καθόλου με αυτό και αφιέρωσαν το χρόνο τους στα άλλα θέματα;

Το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να παρέμβει άμεσα και να ακυρώσει την απόφαση της ΚΕΕ δίνοντας παράλληλα οδηγία προς τους βαθμολογητές να αξιολογήσουν κάθε προσπάθεια των μαθητών μας στο βαθμό που αυτή κινείται είτε στη λύση που πρότεινε αρχική η ΚΕΕ, είτε σε απαντήσεις επιστημονικά αποδεκτές.

Η Επιτροπή Πανελλαδικών Εξετάσεων, και βεβαίως το Υπουργείο Παιδείας, οφείλει να σέβεται, να εκτιμά και να φροντίζει να αποτυπώνεται ακριβοδίκαιο ο κόπος, οι γνώσεις και οι προσπάθειες όλων των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις με τις ανάλογες οδηγίες προς τα Βαθμολογικά Κέντρα.

Τα ελληνόπουλα αυτή την περίοδο δέχονται μεγάλες πιέσεις τόσο από την γενικότερη κατάσταση αναδιάρθρωσης της κοινωνίας, που σημαίνει ότι κάποιοι μαθητές έχουν γονείς άνεργους, όσο και από την αδικία του αύριο που παλεύουν για το μέλλον τους, χωρίς να είναι σίγουροι αν θα υπάρχει. «Μπρος  γκρεμός και πίσω ρέμα» δηλαδή.

Όσον αφορά το σύστημα παιδείας να σας πω ότι εδώ και χρόνια  έπρεπε να έχει αλλάξει όχι μόνο στα χαρτιά αλλά και στην αντίληψη της ελληνικής κοινωνίας…”  Πηγή: metrogrecce.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ