Χωρίς να έχει προλάβει η οικογένεια από τα Γλυκά Νερά να συνέλθει από το σοκ που υπέστη από τον θανάσιμο τραυματισμό του δύο μηνών κοριτσάκι τους από το ροτβάιλερ της οικογένειας, καλείται να πάρει μία πολύ σημαντική απόφαση για το μέλλον του ζώου.
Συγκεκριμένα, οι γονείς του άτυχου βρέφους θα πρέπει να αποφασίσουν αν το ροτβάιλερ θα επιστρέψει στο σπίτι τους ή θα δοθεί για υιοθεσία, προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να αποφύγουν την ευθανασία.
Το ροτβάιλερ που από την ημέρα της τραγωδίας φιλοξενείται στην «Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία»,μέχρι στιγμής δεν έχει επιδείξει σημάδια επιθετικότητας, με αυτούς που έχουν αναλάβει τη φροντίδα του να μιλούν για ένα ήρεμο ζώο, που δεν παρουσιάζει επιθετική συμπεριφορά.
Σύμφωνα με στελέχη της «Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας» η οικογένεια προσανατολίζεται να ζητήσει πίσω το ροτβάιλερ, ωστόσο όχι για να επιστρέψει στο σπίτι τους, αλλά για να φιλοξενηθεί σε οικογενειακό σπίτι.
Άλλωστε όπως έχει καταθέσει και ο πατέρας του άτυχου βρέφους «το σκυλί αυτό το αποκτήσαμε το 2011. Ήταν πάντα υπάκουο. Δεν ήταν ποτέ επιθετικό με τα παιδιά μας. Με τα τρία αγόρια μας έπαιζε χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί το παραμικρό. Ήταν σαν μέλος της οικογένειάς μας».
Έτσι, το τι θα συμβεί με το ροτβάιλερ θα γίνει γνωστό τις επόμενες ημέρες, αφού σε κάθε περίπτωση ο βασικός στόχος ήταν να αποφευχθεί η ευθανασία του ζώου και να δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια.
Μαζεύουν υπογραφές κατά της θανάτωσης των ροτβάιλερ:
Την ίδια στιγμή, στο διαδίκτυο μαζεύουν υπογραφές προκειμένου να αποφευχθεί η θανάτωση του ροτβάιλερ με τον τίτλο «Λέμε ΟΧΙ στην θανάτωση του ροτβάιλερ των Γλυκών Νερών-Αττικής».
Στο κείμενο αναφέρουν ότι «είναι τραγικό που χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή, ένα νεογέννητο παιδί, είναι λυπηρό και δεν χωράνε λόγια. Η λύση του προβλήματος δεν είναι να αποφασιστεί η θανάτωση του σκύλου, η λύση είναι ο προβληματισμός και η υπευθυνότητα που πρέπει να δείχνει ο κάθε χειριστής/κηδεμόνας/ιδιοκτήτης σκύλου. Οι κατάλληλοι άνθρωποι θα μπορέσουν να δώσουν μια πιο σωστή λύση απ’ ότι μια «εύκολη» απόφαση ευθανασίας εάν και εφόσον παρθεί. Το ψήφισμα αυτό είναι ψήφισμα αλληλεγγύης και παρότρυνσης των υπευθύνων να εξετάσουν το θέμα αποκλείοντας την τιμωρητική απόφαση της ευθανασίας ενός πλάσματος που δεν αποφάσισε την ζωή του.
»Πολλές φορές η εύκολη απάντηση/λύση δεν σημαίνει πως είναι η σωστή,υπευθυνότητα ή ανευθυνότητα των χειριστών/κηδεμόνων είναι το αποτέλεσμα της εικόνας του σκύλου,όσο υπεύθυνα «δουλεύεις» τον τετράποδο φίλο σου,τόσο πιο πολύ αυτή η «επένδυση» θα έχει ως ανταμοιβή την όμορφη συμβίωση. Θεωρώ πως η καθημερινή ενασχόληση με δημιουργικές ασκήσεις κάνει καλύτερο τον σκύλο μας και εμάς τους ίδιους.Ο σκύλος μας έχει την ανάγκη να μάθει από εμάς…… ας μην καταδικάζουμε αθώες ψυχές για την αδιαφορία/απραξία ή τα λάθη ανθρώπων».