Η μητέρα του τρίχρονου παιδιού που ξέχασαν στο λεωφορείο: Ήταν δεμένος και έκλαιγε – ΒΙΝΤΕΟ

Σε μία πρωτοφανή καταγγελία προέβη μία μητέρα για ιδιωτικό παιδικό σταθμό στην Ανατολική Αττική, εργαζόμενοι του οποίου ξέχασαν μέσα στο σχολικό λεωφορείο το τρίχρονο αγοράκι της για τέσσερις ολόκληρες ώρες.

Η Ράνια Καλλίδου δεν μπορεί ακόμα να συνέλθει από τη λαχτάρα που πήρε χθες το πρωί, όταν της τηλεφώνησε η διευθύντρια του ιδιωτικού παιδικού σταθμού και της είπε έντρομη ότι ο Θαλής, ο μόλις τριών ετών γιός της, δεν βρίσκεται στο σχολείο, ενώ η ίδια τον είχε βάλει μέσα στο σχολικό λεωφορείο.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τον δημοσιογράφο Γιάννη Σωτηρόπουλο, η μητέρα του τρίχρονου αγοριού περιέγραψε πως όταν το άκουσε αυτό τα έχασε: “Άρχισα να τσιρίζω, τους έλεγα: “Βρείτε το παιδί μου…” Ειδοποίησα και την αστυνομία και λίγο πριν φτάσω στο σχολείο μου τηλεφωνούν και μου λένε: “Ηρεμήστε τον βρήκαμε, τον είχαμε ξεχάσει μέσα στο λεωφορείο!” Από τις 7:30 έως τις 11:20 το 3χρονο παιδάκι ήταν δεμένο με τη ζώνη, μόνο του και έκλαιγε. Ο Θαλής ήταν σοκαρισμένος και φοβισμένος, δεν μιλούσε, το μόνο που μου είπε ήταν: “Μαμά έκλαιγα, μαμά έκλαιγα…”.

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star επικοινώνησε με το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο. Έως τώρα δεν υπήρξε απάντηση στις καταγγελίες της μητέρας. Η υπόθεση έχει ήδη πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, ωστόσο, δημιουργεί πολλά ερωτήματα για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας στις μετακινήσεις των μαθητών με τα σχολικά λεωφορεία.

«Ούτε η ιδιοκτησία, ούτε οι εργαζόμενοι είχαν πρόθεση να ξεχαστεί ένα παιδί. Από την άλλη μεριά είναι απαραίτητο να γίνονται εξονυχιστικοί έλεγχοι. Παρά πολύ συχνά επιλέγονται μη πιστοποιημένοι συνοδοί, άνθρωποι δηλαδή που δεν πρέπει να κάνουν αυτή τη δουλειά» δηλώνει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o Γιώργος Χριστόπουλος, Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών.

Ο Θαλής νοσηλεύεται από χθες στο Πιάδων Πεντέλης. Έχει εξεταστεί από παιδοψυχολόγους. Οι γονείς του ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των υπεύθυνων.

«Θεωρώ απαράδεκτο αυτό το λάθος που έγινε. Δεν ξέχασαν μια τσάντα, τα γυαλιά, ξέχασαν ένα παιδί! Να πληρώσουν γι΄αυτό που έγινε», καταλήγει η μητέρα του τρίχρονου Θαλή.Δείτε το βίντεο από το Star:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ