Η Μίνα Γκάγκα στον Στέφανο Τσιτσιπά: Συνέχισε να παίζεις τένις, εκεί μας κάνεις περήφανους

Η Μίνα Γκάγκα με ανάρτησή της στο Facebook απάντησε στον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος σε δήλωσή του υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι δεν βρίσκει λόγο για να κάνει το εμβόλιο λόγω του νεαρού της ηλικία του. Η συντονίστρια διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο Σωτηρία παραθέτοντας στοιχεία για τις νοσηλείες νέων με κορονοϊό, θέλησε να καταστήσει σαφές ότι και τα νεαρά άτομα κινδυνεύουν από τον ιό
Αναλυτικά η ανάρτηση της κ. Γκάγκα:
“Απάντηση στο Στέφανο Τσιτσιπά: Μόνο στο «Σωτηρία», τους τελευταίους τρεις μήνες χρειάστηκε να νοσηλεύσουμε 229 νεαρά άτομα έως 29 χρονών. Είχαν βαριά πνευμονία, χρειάστηκαν υποστήριξη με οξυγόνο, high flow και μη-επεμβατικό αερισμό και παρόλα αυτά, 9 χρειάστηκαν ΜΕΘ. Μόνο σε ένα νοσοκομείο και σε ένα τρίμηνο!
Οι ΗΠΑ μετρούν πάνω από 2500 θανάτους στην ηλικία αυτή. Είναι λίγοι; Δεν κινδυνεύουν οι νέοι;
Στέφανε, να είσαι γερός και να συνεχίσεις να παίζεις τένις, εκεί μας κάνεις περήφανους”.

Οικονόμου: Σπουδαίος αθλητής ο Τσιτσιπάς, αλλά δεν μπορεί να αξιολογεί το εμβόλιο

 

“Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν συμμετείχε στην καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού αλλα στην καμπάνια υπέρ των μέτρων προστασίας” ξεκαθάρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ερωτώμενος για τις δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά σχετικά με τον μη εμβολιασμό του και το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Όπως επεσήμανε ο κ. Οικονόμου, “ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ένας σπουδαίος αθλητής, οι ικανότητές του στον αθλητισμό και η προσφορά του για τον αθλητισμό στη χώρα είναι αδιαμφισβήτητη”.

“Εκείνο, όμως, που αμφισβητείται είναι η ικανότητά του να αξιολογεί την αναγκαιότητα των εμβολιασμών ή το αν έχει δοκιμαστεί το εμβόλιο για επαρκές χρονικό διάστημα. Και αμφισβητείται γιατί δεν έχει ούτε τις γνώσεις ούτε τις σπουδές ούτε το ερευνητικό έργο που θα του επέτρεπαν να σχηματίσει άποψη γύρω από αυτό” τόνισε.

“Τα θέματα αυτά τα αναλύουν, ενημερώνουν την κοινωνία και τοποθετούνται όσοι τα έχουν σπουδάσει, όσοι τα έχουν μελετήσει, όσοι τα έχουν διακονήσει μέσα από το λειτούργημά τους το ιατρικό και στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο. Σ’ αυτούς θα ήταν καλό να ανατρέχουμε και θα έλεγα, όσοι μέσω της εξαιρετικής τους παρουσίας και επιδόσεων σε άλλους χώρους αποτελούν και σημείο αναφοράς για ευρύτερες κοινωνικές ομάδες, καλό θα ήταν να είναι διπλά προσεκτικοί στη διατύπωση τέτοιου είδους απόψεων” πρόσθεσε.

 

Τσιτσιπάς: Νέα δήλωση για το εμβόλιο

Το ζήτημα του εμβολίου κατά του κορονοϊού σχολίασε εκ νέου ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά τη νίκη του επί του Σεμπάστιαν Κόρντα στον 2ο γύρο του Open στο Σινσινάτι. Η δήλωσή του ότι είναι ανεμβολίαστος ξεσήκωσε πολλές αντιδράσεις καθώς είχε αποτελέσει και πρόσωπο της κυβερνητικής καμπάνιας για τα μέτρα ασφάλειας απέναντι στον ιό στην Ελλάδα.

Ο Έλληνας τενίστας θέλησε να ξεκαθαρίσει πως δεν είναι κατά του εμβολιασμού, αλλά όπως είπε δεν βρίσκει λόγο να το κάνει ο ίδιος λόγω του νεαρού της ηλικίας του, ενώ τόνισε πως θεωρεί ότι τα εμβόλια δεν έχουν δοκιμαστεί αρκετά ώστε να παρέχουν περισσότερα συν από ότι πλην.

Επιπλέον εμφανίστηκε ενοχλημένος με την έντονη κριτική που δέχτηκε, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Ο καθένας έχει τη δική του άποψη. Αν είναι να το παίζουμε διπλωμάτες και να μην μπορούμε να εκφράσουμε τις απόψεις μας για κάτι συγκεκριμένο, ποιος ο λόγος να κάνουμε αυτές τις συνεντεύξεις;».

Στέφανος Τσιτσιπάς στο γήπεδο

Αναλυτικά η νέα δήλωση του Τσιτσιπά για το εμβόλιο

«Είμαι νεαρός, είμαι στην κατηγορία κάτω των 25 ετών. Για μένα το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά, είναι καινούργιο. Έχει κάποιες παρενέργειες, ξέρω προσωπικά κάποιους ανθρώπους που τις είχαν. Δεν είμαι κατά, αυτό να το ξεκαθαρίσω, απλώς δεν βλέπω λόγο για κάποιον στη δική μου ηλικιακή κατηγορία να χρειαστεί να εμβολιαστεί.

Νομίζω ότι το concept ήταν να δοθεί στους μεγαλύτερους ηλικιακά, αν δεν κάνω λάθος. Δεν είναι κάτι για το οποίο ξέρουμε πάρα πολλά πράγματα και μέχρι στιγμής δεν μας έχει δοθεί ως υποχρεωτικό. Οπότε δεν υπάρχει λόγος. Δεν είπα κάτι περίεργο. Ο καθένας έχει τη δική του άποψη. Αν είναι να το παίζουμε διπλωμάτες και να μην μπορούμε να εκφράσουμε τις απόψεις μας για κάτι συγκεκριμένο, ποιος ο λόγος να κάνουμε αυτές τις συνεντεύξεις;

Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι πιστεύει ότι είναι σωστό. Δεν μπορεί κάποιος να πάει με ένα εμβόλιο και να σε υποχρεώσει να το κάνεις. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Αν θέλεις να προστατευτείς με το εμβόλιο, δικό σου πρόβλημα, πήγαινε και κάνε το. Για εμάς τους νέους πιστεύω ότι είναι καλό να περάσουμε τον ιό, γιατί θα χτίσουμε ανοσία.

Δεν το βλέπω σαν κάτι κακό. Όπως είπα, δεν είναι υποχρεωτικό, ο καθένας έχει την ελευθερία να αποφασίσει για τον εαυτό του τι είναι σωστό και τι δεν είναι. Κάποια στιγμή θα πρέπει να το κάνουμε όλοι, δεν λέω το αντίθετο. Θα έρθει η στιγμή που δεν θα μας δοθούν πολλές επιλογές, αλλά μέχρι τότε θέλω να δω μια καλύτερη εκδοχή του εμβολίου που να μας παρέχει πιο πολλά συν, παρά πλην».

Απόστολος Τσιτσιπάς με τον γιο του

Απόστολος Τσιτσιπάς για τη δήλωση του γιου του για το εμβόλιο

Σε επικοινωνία που είχε με την ΕΡΤ ο Απόστολος Τσιτσιπάς επεσήμανε: “Δεν χρειάστηκε να κάνει το εμβόλιο, όπως και οι περισσότεροι συναθλητές του. Οι αθλητές έχουν αρκετά δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση προκύψει”.
“Λαμβάνουν τα μέτρα που είναι απαραίτητα (μάσκες, ελεγχόμενες μετακινήσεις), βρίσκονται σε ελεγχόμενο περιβάλλον και κάνουν σχεδόν κάθε μέρα PCR και ANTIGEN TESTS όπως και  ο καθένας μας  φαντάζομαι όταν χρειάζεται” υπογράμμισε.
Παράλληλα εξήγησε: “Ο καθένας, ανάλογα με τις ανάγκες που έχει, εκτιμά τις συνθήκες και πράττει. Όσον αφορά για την αναγκαιότητα των εμβολίων, πιστεύω ότι έχουμε μεγάλο αριθμό σπουδαίων επιστημόνων και σπουδαίων ειδικών γιατρών και είμαι πεπεισμένος ότι μπορούν αλλά και επιβάλλεται αν ενημερώνουν τους πολίτες σχετικά με το τι πρέπει να ακολουθήσουν για να θωρακίσουν την υγεία τους”.
Επίσης είπε ότι η Πολιτεία οφείλει να ενημερώνει και να δίνει τις καλύτερες δυνατές λύσεις και επιλογές στους πολίτες και η ελληνική Πολιτεία το έχει πετύχει αυτό σε μεγάλο βαθμό.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ