Η κατανάλωση ψαριών μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του εντέρου

Οι ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου οι οποίοι τρώνε άφθονα λιπαρά ψάρια μπορεί να διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο θανάτου από τη νόσο, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Το όφελος αποδίδεται στα ωμέγα-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα που περιέχουν και τα οποία πιστεύεται ότι μπορεί να καταστείλουν την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων και να εμποδίσουν την τροφοδοσία των καρκινικών κυττάρων με αίμα.

Τη μελέτη πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, στη Βοστώνη, οι οποίοι εξέτασαν στοιχεία από 1.659 ασθενείς οι οποίοι είχαν διαγνωστεί με τη νόσο.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ