Η ιδιοκτήτρια του σκύλου που έγινε “σύμβολο” στη φονική πυρκαγιά μιλά στο enikos.gr: Πώς βίωσα τον πύρινο εφιάλτη

Συγκλονίζει η μαρτυρία της ιδιοκτήτριας του σκύλου που βρήκε καταφύγιο πάνω σε βράχο μέσα στη θάλασσα. Η κα Ανθούλα περιγράφει στο enikos.gr το πώς έζησε τον εφιάλτη της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι εκείνη και ο σκύλος της.

”Αυτή τη στιγμή είναι καλά στην υγεία του. Προσπαθούμε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας, χάσαμε τον παράδεισο και μάθαμε να περπατάμε στην κόλαση. Τα ουρλιαχτά , ο πόνος , η φρίκη, δεν θα φύγει ποτέ από την ψυχή μας. Η Αργυρά ακτή ήταν ένα κράμα από στάχτες, άμμο. Ήμασταν στο νερό μέχρι το στήθος και βλέπαμε ανθρώπους να ζητούν βοήθεια, το δέρμα των ανθρώπων να φεύγει από το θερμικό φορτίο”, λέει.

”Ο Λούα υποφέρει από κροτοφοβία, φαίνεται ότι οι εκρήξεις που ακούγονταν συχνά, έκαναν τον Λούα να τρομάξει. Έβγαλε το λουρί και κάθισε στον βράχο που τον βρήκα”, προσθέτει εξηγώντας πως “όταν φύγαμε από το σπίτι, δεν πήραμε και τα δύο λουριά των σκύλων μαζί με αποτέλεσμα να φτιάξω στον Λούα ένα αυτοσχέδιο λουρί με τσάντα πολλαπλών χρήσεων” .

Το σπίτι της κ. Ανθούλας κάηκε, με την ίδια να λέει: “Όλα έγιναν μέσα σε 20 λεπτά, δεν προλάβαμε να πάρουμε τίποτα από το σπίτι μας, δεν μας ειδοποίησε κανείς για εκκένωση. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις, ο κόσμος έφευγε από την Μαραθώνος, δεν άφηναν την φωτιά να περάσει την λεωφόρο”.

”Επικαλούμαστε κλιματική αλλαγή για να καλύψουμε τις ευθύνες μας”, σημειώνει.

Τη φωτογραφία με τον σκύλο πάνω στον βράχο είχε ανεβάσει στο facebook ο Νίκος Καλογερίκος. Σήμερα η κ. Ανθούλα και το σκυλάκι της βρίσκονται στο σπίτι τους στην Κυψέλη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ