Η ιδανική διάρκεια ενός ντους – Γιατί δεν πρέπει να το παρακάνουμε

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα συνηθίζουμε να κάνουμε μπάνιο… με τις ώρες, μέχρι να τελειώσει το ζεστό νερό. Το ίδιο συνηθίζουμε και το καλοκαίρι, σε αυτή την περίπτωση για να δροσιστούμε.

Οι δερματολόγοι, ωστόσο, λένε ότι και στις δύο περιπτώσεις κάνουμε λάθος αφού η επιδερμίδα μας δεν αντέχει την παρατεταμένη έκθεση στο νερό.

Το ντους δεν πρέπει να διαρκεί περισσότερο από 20 λεπτά, καθώς σε διαφορετική περίπτωση το δέρμα μπορεί να γίνει υπερβολικά ξηρό, αναφέρει η δρ Anjali Mahto, του Βρετανικού Ιδρύματος για το Δέρμα.

Η γιατρός επισημαίνει ότι τα φυσικά έλαια που παράγονται από τους σμηγματογόνους αδένες διατηρούν το δέρμα ενυδατωμένο, επομένως, το ντους που διαρκεί πολλή ώρα απομακρύνει αυτή τη χρήσιμη ασπίδα. Η καλύτερη στιγμή της ημέρας για να απλώσετε ενυδατική κρέμα στο δέρμα σας είναι ακριβώς μετά το ντους, καθώς οι πόροι είναι ακόμη ανοιχτοί και η υγρασία θα «κλειδώσει» στο δέρμα.

Οι ειδικοί επίσης συστήνουν να αποφεύγουμε να κάνουμε ντους δύο ή περισσότερες φορές την ημέρα (μια ανάγκη που προκύπτει συχνά τους θερινούς μήνες), καθώς το πολύ συχνό ντους απομακρύνει από το δέρμα ωφέλιμα βακτήρια που το προστατεύουν, ενώ λόγω της ξηρότητας μπορεί να ανοίξουν στο δέρμα μικρές πληγές που διευκολύνουν τη μετάδοση λοιμώξεων. 

Πηγή πληροφοριών: onmed.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ