Η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης στον Realfm 97,8 για την αποκάλυψη της Realnews για τις ευθύνες στη Μάνδρα

Η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή, αναφέρθηκε στο πρωτοσέλιδο της Realnews, η οποία αποκάλυψε τα συμπεράσματα του πορίσματος-φωτιά του κλιμακίου ελέγχου για τις καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα.

“Από τις έρευνες που κάναμε είναι πιο πλούσια η έκθεση σε ευρήματα. Έχουν βρεθεί αυθαίρετες κατασκευές ιδιωτικού αλλά και δημοσίου τομέα, σε ορισμένες περιπτώσεις μέσα στην κύτη των ρεμάτων. Το σχέδιο διαχείρισης κινδύνου – πλημμύρας που υπήρχε δεν κατέδειξε το μέγεθος του προβλήματος γιατί είχαν περιορισμένα διαθέσιμα στοιχεία και επίσης το φαινόμενο που συνέβη στις 15 Νοεμβρίου του 2017 και αυτά τα φαινόμενα που συμβαίνουν από εδώ και στο εξής δεν τα είχαν υπολογίσει” είπε μεταξύ άλλων η κ. Παπασπύρου.

“Δεν κατάλαβαν οι υπάλληλοι το επείγον αυτής της διαδικασίας, που πρέπει να τελειώσει πάρα πολύ γρήγορα, ίσως γιατί δεν περίμεναν αυτά τα φαινόμενα. Ενώ υπήρξε μακροχρόνια συνεργασία εμπλεκομένων υπηρεσιών δεν αξιολογήθηκε ο βαθμός του επείγοντος. Για αυτόν το λόγο αναζητούνται πλέον πειθαρχικές ευθύνες σε υπαλλήλους και δημόσιους και δημοτικών υπηρεσιών και σε αιρετούς. Θα διενεργηθούν προκαταρκτικές διοικητικές εξετάσεις, εμείς αυτή την πρόταση κάνουμε και από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα γίνει”, σημείωσε η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης και πρόσθεσε:

“Το πόρισμα αποστέλλεται στον Εισαγγελέα και πια έχουν ονοματεπώνυμα… Μετά τη δική μας παρέμβαση δόθηκε και το έγγραφο που έπρεπε να είχαμε από το δασαρχείο. Μετά τις 15 Νοεμβρίου όλα αυτά, μόλις βγήκε η εντολή ελέγχου. Τότε έγιναν όλα γρήγορα, το αμαξοστάσιο του Δήμου Μάνδρας έφυγε και είναι και άλλα τα οποία δεν έχουν φύγει. Μετά την οριστική έκθεση θα ληφθούν άμεσα μέτρα”.

“Εμείς έχουμε προτάσεις στην έκθεση μας που πρέπει να γίνουν άμεσα. Τότε ήταν μία έκθεση ενδιάμεση, τώρα που έπρεπε να γίνουν ορισμένα πράγματα, θα δούμε τι έχει και τι δεν έχει γίνει από αυτά. Τώρα λέμε συγκεκριμένες προτάσεις και πολεοδομικές αλλά και νομοθετικές που πρέπει να γίνουν” ανέφερε μεταξύ άλλων η κ.Παπασπύρου.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ