“Η φωτιά τύλιξε πρώτα τη θέση του Μαυρίκου”

Στα ευρήματα από τη χθεσινή αυτοψία στην Αττική Οδό, αλλά και στην ανάλυση νέων φωτογραφικών ντοκουμέντων εστιάζουν την έρευνα τους για τον φρικτό θάνατο του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου οι εμπειρογνώμονες της οικογένειάς του αλλά και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας.

Τα νεότερα στοιχεία φέρεται ότι ενισχύουν τις υποψίες για εγκληματική ενέργεια, καθώς – μεταξύ άλλων – η φωτιά φαίνεται πως τύλιξε πρώτα τη θέση του οδηγού στην Πόρσε Καγιέν.

Συγκεκριμένα, ο τεχνικός σύμβουλος Γιώργος Ραυτογιάννης σημείωσε ότι σε βίντεο διακρίνεται ξεκάθαρα «μία γυμνή κάθετη φλόγα στην καμπίνα του οχήματος, στις μπροστινές θέσεις, προτού υπάρξει φωτιά στο εμπρόσθιο μέρος ή αλλού».

Ο ίδιος τόνισε ότι ο χρόνος εξέλιξης της πυρκαγιάς σε σχέση με τη μεταφορά της από το μπροστινό τμήμα προς τα πίσω ήταν πολύ μικρός, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι από την στιγμή που το Καγιέν ακινητοποιήθηκε μέχρι που «λαμπάδιασε» ολόκληρο πέρασαν «20-30 δευτερόλεπτα».

Πάντως, όσον αφορά το σενάριο της δολιοφθοράς, ο πραγματογνώμονας της οικογένειας Μαυρίκου διευκρίνισε ότι ο εμπρηστικός μηχανισμός μπορεί να είναι και μη ανιχνεύσιμος, όμως η δολιοφθορά (όπως, για παράδειγμα, η επέμβαση σε σωληνάκια τροφοδοσίας κτλ.) μπορεί να διαπιστωθεί.

Πηγή: Espresso

Δείτε επίσης:

Μυστήριο με τα 30 δευτερόλεπτα πριν από τη φωτιά στο ΙΧ του Μαυρίκου – ΒΙΝΤΕΟ

Υπόθεση Μαυρίκου: Ίχνη λαδιού εντόπισαν στο οδόστρωμα οι πραγματογνώμονες- ΒΙΝΤΕΟ

ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο με τη φωτιά στην καμπίνα του τζιπ του Μαυρίκου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ