Η επιστολή των 35 συμβασιούχων της Βουλής κατά της Κωνσταντοπούλου

Την κατάσταση απόγνωσης στην οποία έχουν περιέλθει περιγράφουν εργαζόμενοι στο κανάλι της Βουλής, των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει και παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι και ανασφάλιστοι. Με επιστολή τους προς τον Δ’ Αντιπρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη οι εργαζόμενοι  αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι παρέχουν κανονικά την εργασία τους «αναμένοντας την πραγματοποίηση της ρητής δέσμευσης της κυρίας Προέδρου της Βουλής, ότι θα προχωρήσει στη μετατροπή-αναγνώριση των συμβάσεων αυτών σε αορίστου χρόνου».

«Ωστόσο, ακόμη και σήμερα δεν έχει ανανεωθεί καμία από τις συμβάσεις που έχουν λήξει (η πρώτη από 17/2/2015) με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνάδελφοι απλήρωτοι επί πολλούς μήνες και να αντιμετωπίζουν, οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, αντικειμενικό πρόβλημα επιβίωσης. Μέχρι σήμερα έχουν λήξει οι συμβάσεις 35 ακριβώς συναδέλφων, των μισών δηλαδή επί του συνολικού αριθμού» σημειώνουν στην επιστολή τους και προσθέτουν:

«Οι σχετικές διαβεβαιώσεις από τη θεσμική ηγεσία της Βουλής, για άμεση διευθέτηση του θέματος, δεν έχουν τελεσφορήσει. Το βιοτικό πρόβλημα είναι πλέον ανυπέρβλητο και διογκούμενο, αλλά και η αγωνία, το άγχος, η ανασφάλειά μας έχουν ξεπεράσει κάθε όριο».

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή 

 

Διαβάστε επίσης:

Κωνσταντοπούλου: Η Ελλάδα βρίσκεται σε καθεστώς στραγγαλισμού της δημοκρατικής λειτουργίας

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.