Η Ελληνική Αγωγή πραγματοποίησε εκδήλωση με Έλληνες και Βέλγους μαθητές που συνομίλησαν στα Αρχαία Ελληνικά

Με αφορμή τον πρόσφατο διαγωνισμό των Αρχαίων Ελληνικών που διεξήχθη από το Institut du Sacré-Cœur της πόλης Mons του Βελγίου, η Ελληνική Αγωγή προσεκάλεσε τους 10 αριστεύσαντες μαθητές σε έναν διάλογο στα Αρχαία Ελληνικά με συνομηλίκους μαθητές της Ελληνικής Αγωγής, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, στις 19:00 στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Κολλεγίου Αθηνών (BCA). Στην εκδήλωση ακούστηκαν διάλογοι εμπνευσμένοι από τη Φιλοσοφία.

Οι μαθητές από το Βέλγιο παρέμειναν στη χώρα μας για 4 ημέρες και ξεναγήθηκαν στην Αθήνα, την Αίγινα, το Σούνιο, σε μουσεία και αρχαιολογικούς προορισμούς.

Την εκδήλωση προλόγισε η διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, Δρ. Μαρία Λαγογιάννη, ενώ η βράβευση των παιδιών έγινε από την Πρόεδρο της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων, καθηγήτρια Γεωργία Ξανθάκη Καραμάνου.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Sacré-Cœur de Mons, κ. Joël Bierlaire, ενώ για το σύστημα διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών στο Βέλγιο ανέλυσε ο καθηγητής των παιδιών, κ. Yves Dupuich.

Τα παιδιά επέστρεψαν στην πατρίδα τους ενθουσιασμένα ενώ ο διευθυντής του σχολείου προσεκάλεσε ήδη τους μαθητές της Ελληνικής Αγωγής για αντίστοιχη επίσκεψη στο Βέλγιο του χρόνου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ