Η ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια στην πλατεία Βικτωρίας και στο Μοναστηράκι

Το Αρχηγείο της Αστυνομίας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Τετάρτης στην Πλατεία Βικτωρίας και στο Μοναστηράκι μετά το τέλος των συγκεντρώσεων και αντισυγκεντρώσεων, που έγιναν με αφορμή την συμπλήρωση των δέκα χρόνων από την δολοφονία των Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη στο Νέο Ηράκλειο.

Όπως επισημαίνεται από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ λόγω πληροφοριών για διεξαγωγή εκτεταμένων επεισοδίων, ελήφθησαν εκτεταμένα μέτρα πρόληψης, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αστυνομικών.

Συνολικά η Αστυνομία προχώρησε σε 60 προσαγωγές ατόμων, από τα οποία τα 13 συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα, ενώ απελάθηκαν και 21 Ιταλοί ακροδεξιοί, που είχαν έρθει αεροπορικώς στην Ελλάδα για να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Σχετικά με συγκεντρώσεις και αντισυγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν απογευματινές ώρες χθες, Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023, σε περιοχές της Αθήνας, με αφορμή εκδηλώσεις μνήμης των δύο ατόμων που είχαν θανάσιμα τραυματιστεί στο Νέο Ηράκλειο προ 10 ετών, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Exit mobile version