Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απέτρεψε τρεις αυτοκτονίες

Άλλες τρεις απόπειρες αυτοκτονίας, που εκδηλώθηκαν μέσω διαδικτύου, απετράπησαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Πρόκειται για δυο νέους 17 και 21 ετών στην Ελλάδα, και ένα άτομο στο Λίβανο.

Στις δύο πρώτες περιπτώσεις, του 17χρονου και του 21χρονου, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε μέσω της online διαδικασίας «CYBER ALERT», ότι δύο άτομα, τα οποία κατέχουν και διαχειρίζονται προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν προβεί σε διαδικτυακές αναρτήσεις, οι οποίες παραπέμπουν σε πρόθεση αυτοκτονίας.

Και στις δύο περιπτώσεις υπήρξε επικοινωνία με τις αρμόδιες διαχειρίστριες εταιρείες της υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης, ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη τους, εντοπίστηκε η περιοχή που βρισκόντουσαν και διασφαλίστηκε η σωματική ακεραιότητά τους.

Στην τρίτη περίπτωση, το Επιχειρησιακό Κέντρο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από χρήστη ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, ότι άλλος χρήστης, σε ιδιωτική συνομιλία, εκδήλωσε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει.

Από την έρευνα ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη και προέκυψε ότι γεωγραφικά η επίμαχη σύνδεση διαδικτύου, μέσω της οποίας είχε πραγματοποιηθεί η εκδήλωση πρόθεσης αυτοκτονίας, ήταν στο Λίβανο. Αμέσως ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές του Λιβάνου, μέσω της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, για την πρόθεση αυτοκτονίας, ώστε να διασφαλίσουν τη σωματική ακεραιότητα του συγκεκριμένου ατόμου.

Και για τις τρεις περιπτώσεις, το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε, θα υποβληθεί στις αρμόδιες Αρχές.

 

Διαβάστε επίσης:

Αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα της κρίση

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.