Η δήλωση του Καπραβέλου για τη γεμάτη ΜΕΘ του “Παπανικολάου” και η απάντηση από τον Διοικητή

Ο Διευθυντής Β΄ ΜΕΘ του Νοσοκομείου “Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος  περιέγραψε με μελανά χρήματα την κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο.

Ο κ. Καπραβέλος δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι “χθες περάσαμε μια τραγική ημέρα. Τα κρεβάτια ΜΕΘ πλέον είναι γεμάτα. Είχα ένα δίλημμα, έναν εφιάλτη. Ένα 22χρονο παιδί με λευχαιμία που ήθελε εντατική, δεν είχαμε κρεβάτι, και έναν 62 χρονών με κορονοϊό, ανεμβολίαστο ο οποίος ήθελε κρεβάτι ΜΕΘ. Υπήρξε αναστάτωση σε όλο το νοσοκομείο, διότι όλη η Βόρεια Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι γεμάτη. Χρειάζεται αναπροσαρμογή ολόκληρου του σχεδίου, δηλαδή χρειάζεται να δώσουμε άλλες κλίνες ΜΕΘ”.

Κορονοϊός - ΜΕΘ - Νοσοκομείο - Δέλτα

“Αδειάσαμε μονάδα από τη δική μου, πήραμε κρεβάτια από άλλες ειδικότητες, κρίσιμες, για να εξυπηρετήσουμε τις αυξημένες ήδη υγειονομικές ανάγκες. Βλέπω ξανά τον εφιάλτη να έρχεται μπροστά μου, και μάλιστα σε μια εποχή από 20 Σεπτεμβρίου μέχρι και τέλος Νοεμβρίου όλη η Ευρώπη, λένε τα στοιχεία, θα έχει πολύ χειρότερους επιδημιολογικούς δείκτες” συμπλήρωσε.

Απάντηση στον Καπραβέλο για τη ΜΕΘ από τον Διοικητή 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας

“Αναφορικά με δήλωση  του Διευθυντή της  Β’ ΜΕΘ του Γενικού  Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης  « Γ. Παπανικολάου» , ενημερώνουμε ότι δεν υπήρξε κανένα  πρόβλημα με τη διαχείριση νοσηλείας non Covid περιστατικού σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ, τόσο για Covid όσο και για non Covid περιστατικά. Συγκεκριμένα σήμερα το ποσοστό κάλυψης  είναι της τάξης του 67% με δυνατότητα ανάπτυξης και νέων κλινών εφόσον  χρειαστεί” αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Διοικητής, Παναγιώτης Μπογιατζίδης..

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ