Η χρήση της μάσκας στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων – Οι τελευταίες πληροφορίες για τις εισηγήσεις

Ημέρα αποφάσεων φαίνεται πως είναι η σημερινή για την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, που συνεδριάζει το μεσημέρι με κύριο αντικείμενο τη χρήση της προστατευτικής μάσκας για τον κορονοϊό.

Όπως ανέφερε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, η Επιτροπή πρόκειται να συζητήσει την αναστολή της υποχρεωτικότητας της χρήσης μάσκας και σε εσωτερικούς χώρους. Οι ειδικοί εκτιμάται ότι θα εισηγηθούν τις όποιες εξαιρέσεις και θα προβούν σε σχετικές συστάσεις.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Υγείας, η επιθυμία της κυβέρνησης είναι “να παραμείνει η μάσκα εκεί που πραγματικά είναι απαραίτητη κι έχει λόγο επιδημιολογικό”. Έφερε ως παράδειγμα τα νοσοκομεία και τους χώρους όπου υπάρχουν και φροντίζονται ευάλωτα άτομα.

Σημείωσε, δε, ότι “υπάρχει και μία κατεύθυνση από την Ευρωπαϊκή Ένωση όπου πλέον μιλάει για μη υποχρεωτικότητα χρήσης μάσκας στα αεροπλάνα”.

Χρήση προστετευτικής μάσκας: Οι τελευταίες πληροφορίες για τις εισηγήσεις

Όλα τα παραπάνω αναμένεται να συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, που αναμένεται να λάβει τις σχετικές αποφάσεις και να κάνει τις εισηγήσεις της προς την κυβέρνηση.

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων αναμένεται να εισηγηθεί την αναστολή της χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους από την 1η Ιουνίου.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση φέρεται να τίθεται υπέρ της αναστολής χρήσης της μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, με εξαίρεση τα νοσοκομεία, τα γηροκομεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Προαιρετική χρήση μάσκας φέρεται να εισηγείται η κυβέρνηση σε αεροπλάνα, πλοία και ΚΤΕΛ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ