Η χάρη που ζήτησε ο Χρήστος Ιακώβου από τον Πύρρο Δήμα

Ο Πύρρος Δήμας και η διαδρομή του στην Άρση Βαρών και το περίφημο “κάτσε κάτω από την μπάρα” συνδέονται με ένα όνομα, τον Χρήστο Ιακώβου.

Ο πρώην προπονητής της εθνικής ομάδας παρενέβη κατά τη διάρκεια της εκπομπής.

“Ήταν μια εποχή πολύ καλή, πολύ μεγάλη, για τον ελληνικό αθλητισμό, η άρση βαρών είχε μια τρομερή πορεία, ο Πύρρος ήταν αρχηγός. Ο Πύρρος ξέρουμε τι έκανε. Ένας πεισματάρης, δουλευταράς, έκανε πάρα πολλά πράγματα, είχε κοντά όλους μας, όλοι στην ομοσπονδία βοήθησαν πάρα πολύ. Εγώ ήμουν από το πρωί έως το βράδυ” είπε αρχικά ο Χρήστος Ιακώβου.

“Χωρίς τον Γιάννη Σγουρό δεν θα ήταν κανένας εδώ. Πρέπει το όνομα του να ακουστεί  ότι βοήθησε πάρα πολύ, ήταν σε πολύ μεγάλη θέση στην παγκόσμια ομοσπονδία, και μας βοήθησε όλους να κάνουμε αυτή την πορεία, και βέβαια να έχουμε λεφτά. Λείπουν χρήματα. Αυτή τη στιγμή το άθλημα μας υποφέρει, και πρέπει και ο Πύρρος να τρέξει τώρα λίγο που ήρθε και από την Αμερική, να το κυνηγήσει . Όλοι μαζί και αν θέλει τη βοήθεια όλων των συναθλητών, να γίνουμε πάλι μια ομάδα, να ανεβάσουμε την άρση βαρών εκεί που αξίζει. Αυτό στο ζητάω Πύρρο μου σαν χάρη, έδωσες στην Ελλάδα πάρα πολλά πράγματα, τώρα είναι να δώσεις πάλι. Περιμένω!” πρόσθεσε.

“Το 2008 που ανέλαβα ήταν καμένη γη η άρση βαρών. Έπρεπε να πληρώσουμε 400 χιλιάδες δολάρια πρόστιμο για το ντόπινγκ, και το κράτος δεν τα έδινε και τα βρήκα από χορηγίες. Έτρεχα να πληρώνω τις δόσεις για 4 χρόνια και όταν ξεχρέωσα, πλήρωσα την τελευταία δόση, η παγκόσμια ομοσπονδία αποφάσισε όποιος δεν πληρώνει ντούκου να τιμωρείται. Ήμασταν η μόνη χώρα που δεν τιμωρηθήκαμε” σχολίασε ο Πύρρος Δήμας.

“Στο Σίδνεϊ ο Χρήστος Ιακώβου μου έδωσε μια σφαλιάρα στην πλάτη, ακόμα και σήμερα πονάει. Στο αρασέ έχασα την πρώτη, χάνω και τη δεύτερη και λέω στον Ιακώβου μήπως πρέπει να βάλω 180 κιλά και μου δίνει μια στην πλάτη “εδώ πάμε να ακυρωθούμε” μου είπε. “Κάνε τα 175 και βλέπουμε στο ζετέ μου” είπε. Εκείνη την ημέρα έγινα και εγώ καλός στο ζετέ υπό πίεση” υπογράμμισε για τον τότε προπονητή του.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ