Η απάντηση του Σισμανογλείου στις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για τον θάνατο της καρκινοπαθούς

Ανακοίνωση για τον θάνατο της καρκινοπαθούς, που απεβίωσε χθες λίγο μετά την αξονική τομογραφία στο «Αμαλία Φλέμινγκ», εξέδωσε η διοίκηση του «Σισμανογλείου», απαντώντας στην καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, η 83χρονη έπασχε από νεοπλασματική νόσο με εκτεταμένες μεταστάσεις. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι προ δύο μηνών είχε νοσηλευτεί στον «Ευαγγελισμό» με διαταραχές εκπομπής αφασικού τύπου και επικοινωνίας, ενώ είχαν διαπιστωθεί και ευμεγέθεις εστίες με τήξη και οίδημα.Έτσι τονίζεται ότι στις 8:30 το πρωί της Δευτέρας η ηλικιωμένη εισήχθη στο «Σισμανόγλειο» με διαταραχή συνείδησης, αλλά εργαστηριακά καλά ευρήματα και κρίθηκε αναγκαία η υποβολή της σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου λόγω ιατρικού ιστορικού. Όπως κατήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ, λόγω βλάβης του αξονικού τομογράφου του «Σισμανογλείου» η ασθενής μεταφέρθηκε στις 13:00 μ.μ. στο «Αμαλία Φλεμινγκ», όπου υπέστη ανακοπή και παρά την προσπάθειες ανάψησης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών κατέληξε.

Η ΠΟΕΔΗΝ υποστήριξε ότι «εάν ήταν σε λειτουργία ο Αξονικός Τομογράφος του Σισμανογλείου η ασθενής θα γλίτωνε την ταλαιπωρία, θα ήταν πιο άμεση η ιατρική αντιμετώπιση και μπορεί να ζούσε».Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ