Η απάντηση της Περιφέρειας στο enikos.gr

Η απάντηση της Περιφέρειας στο enikos.gr

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, Θανάσης Σπονδυλίδης, απάντησε στο enikos.gr σχετικά με τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν, από τη νεροποντή που έπληξε την Αθήνα, στους φωτεινούς σηματοδότες ορισμένων κόμβων.

Στην απάντηση που έστειλε στο enikos.gr ο κ. Θανάσης Σπονδυλίδης αναφέρει πως οι βλάβες προκλήθηκαν λόγω διακοπής της ρευματοδότησης από καλώδια υψηλής τάσης, ενώ συμπλήρωσε πως έως αύριο αναμένεται να αποκατασταθούν.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, Θανάσης Σπονδυλίδης αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Με αφορμή σχετικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα σας σήμερα, αναφορικά με την αποκατάσταση βλαβών σε φωτεινούς σηματοδότες που προκλήθηκαν από την προχθεσινή νεροποντή, έχουμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

Οι βλάβες στους κόμβους φωτεινής σηματοδότησης που αναφέρονται στο δημοσίευμα, παρουσιάστηκαν στις 12/11/2013 και 13/11/13.

Οι βλάβες στους κόμβους Φιλελλήνων – Ξενοφώντος και Θησέως – Αχιλλέως – Αγαμέμνονος, εντοπίστηκε ότι οφείλονται σε διακοπή της ρευματοδότησης από καλώδια υψηλής τάσης.

Συνεχίζεται αδιάλειπτα η προσπάθεια εντοπισμού των βλαβών που κατά κύριο λόγο οφείλονται στη βροχόπτωση και πρόθεσή μας είναι έως αύριο να έχουν αποκατασταθεί οι κόμβοι. Επισημαίνεται ότι η βροχόπτωση και οι τάσεις που δημιουργούνται δυσχεραίνουν τόσο τον εντοπισμό των βλαβών όσο και την εκτέλεση των εργασιών από τα συνεργεία αποκατάστασης βλαβών.

Το σύνολο των κόμβων/εγκαταστάσεων φωτεινής σηματοδότησης που συντηρούνται σήμερα από την Περιφέρεια Αττικής είναι περίπου 2.000 και έχουν εγκατασταθεί σταδιακά από το έτος 1960 μέχρι σήμερα. Είναι προφανές, ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των εγκαταστάσεων φωτεινής σηματοδότησης δεν κατασκευάστηκαν  πρόσφατα.

Οι εγκαταστάσεις αυτές λειτουργούν συνεχώς σε εξωτερικό χώρο υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Επομένως, βλάβες σε εξοπλισμό που είναι παλιός και είναι εγκατεστημένος στο ύπαιθρο είναι φυσιολογικές, πόσο μάλλον σε ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες.

Στατιστικά παρατηρούνται περίπου 20 βλάβες καθημερινά, ανεξάρτητα αν έχει βροχόπτωση ή όχι. Για το λόγο αυτό οι εγκαταστάσεις φωτεινής σηματοδότησης πρέπει να συντηρούνται καθημερινά, προκειμένου να μη συσσωρεύονται οι βλάβες. Παράλληλα, πρέπει να γίνονται και προληπτικές συντηρήσεις, προκειμένου ο εξοπλισμός που είναι εγκατεστημένος σε κάθε σηματοδοτική εγκατάσταση να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και να ελαχιστοποιούνται οι βλάβες. Αυτές οι εργασίες πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση.

Οι εργασίες αποκατάστασης των βλαβών που παρουσιάζονται σε καθημερινή βάση, καθώς και των συντηρήσεων εκτελούνται τόσο από συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής, όσο και από εξωτερικούς εργολάβους.

Αυτονόητο είναι όμως ότι σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης, όπως η προχθεσινή, παρουσιάζονται περισσότερες βλάβες, με συνεπακόλουθο να υπάρχει υστέρηση στην αποκατάσταση, καθώς η βροχόπτωση δεν ευνοεί ούτε τον εντοπισμό των βλαβών ούτε την επισκευή.

Σε κάθε περίπτωση καταβάλλεται καθημερινά τεράστια προσπάθεια άμεσης αντιμετώπισης των βλαβών στους φωτεινούς σηματοδότες των δρόμων της Αθήνας και της Αττικής γενικότερα, ώστε να λειτουργούν και να ρυθμίζουν την κυκλοφορία καθημερινά και αδιάλειπτα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ