Η απάντηση της Περιφέρειας Αττικής στις καταγγελίες της Συγκλήτου για τους τοξικομανείς στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Ανακοίνωση για όσα ισχυρίζεται ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου, Εμμανουήλ Γιακουμάκης σχετικά με το θέμα της παρουσίας τοξικομανών στους χώρους του Πανεπιστημίου εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής διευκρινίζοντας ότι τα φαινόμενα αυτά δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, υπερβαίνοντας το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, προβαίνει σε δραστικές ενέργειες ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των τοξικο-εξαρτημένων, για τις οποίες «έχει ήδη ενημερωθεί δύο φορές εγγράφως ο πρύτανης του ΟΠΑ Εμμ. Α. Γιακουμάκης».

Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με τους καθ΄ ύλην αρμόδιους φορείς, όπως ο Δήμος Αθηναίων, ο ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ, θα εφαρμοστεί ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα άμεσης παρέμβασης για χρήστες ουσιών, συνολικής δαπάνης 776.433 ευρώ, από πόρους της Περιφέρειας. Ήδη προχωρά η συνεργασία και ο συντονισμός των εμπλεκομένων για την υλοποίηση μιας σειράς παρεμβάσεων σε κεντρικές περιοχές της Αθήνας, όπως στις περιοχές του Πεδίου Άρεως, πέριξ της οδού Πανεπιστημίου, με στόχο τη μείωση της βλάβης των χρηστών εξαρτησιογόνων ουσιών, καθώς και την αποφόρτιση των βεβαρημένων περιοχών του κέντρου της Αθήνας.

Σχετικά την αστυνόμευση στο Πεδίο του Άρεως, η Περιφέρεια Αττικής υπενθυμίζει ότι υπέγραψε, τον Απρίλιο του 2015, μνημόνιο συνεργασίας με το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την προώθηση της συνεργασίας στους τομείς ασφάλειας και προστασίας των πολιτών, των εγκαταστάσεων και δράσεων της.

Σχετικά με τη φύλαξή του Πεδίου του Άρεως, τονίζει ότι έχει βελτιωθεί, με την ανάθεση της φύλαξης του πάρκου σε ιδιωτική εταιρεία (εργάζονται συνολικά 7 άτομα ανά βάρδια σε 24ωρη βάση). Ωστόσο, «το καθεστώς αυτό δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες πρέπει να διαχειριστούν το εν λόγω πολυσύνθετο ζήτημα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ