Η απάντηση της Αθηνάς Λινού για τις δηλώσεις Πολάκη

Ερωτηθείσα για τον σάλο που έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, σχετικά με τα εμβόλια, η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, απάντησε ότι δεν συμφωνεί καθόλου μαζί του.

“Δεν συμφωνώ καθόλου. Δεν υπάρχει ερώτημα πλέον ότι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε αυτό το τεράστιο κύμα της πανδημίας σε ολόκληρη την υφήλιο είναι η χρήση των εμβολίων. Δεν έχουμε άλλο τρόπο, το δοκιμάσαμε, ξέρουμε τι γινόταν πριν την έναρξη των εμβολιασμών σε παγκόσμιο επίπεδο και σε χώρες πολύ αναπτυγμένες και πλουσιότερες από εμάς. Δεν έχουμε επιλογή, πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι, για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε” τόνισε η κ. Λινού.

Σε ερώτηση τι θα έκανε αν λάμβανε εκείνη αποφάσεις σχετικά με τον εμβολιασμό, η απάντησή της ήταν ξεκάθαρη “Θα αποφάσιζα όχι μόνο να εμβολιαστούμε αλλά θα έκανα τεράστιες προσπάθειες για ιχνηλάτηση και των νέων στελεχών, ακόμα πιο στοχευμένο εμβολιασμό ιδιαίτερα σε περιοχές που έχουμε μεγάλη διασπορά. Υπάρχει κίνδυνος αν έρθουν νέα στελέχη να έχουμε μεγαλύτερη διασπορά. Θα ενίσχυα όσο μπορούσα περισσότερο τη δημόσια υγεία, όχι τα δημόσια νοσοκομεία. Θα εκπαίδευα γιατρούς και νοσηλευτές για τον τρόπο που θα μιλούσαν στον πληθυσμό για τον εμβολιασμό, γιατί έχουμε έλλειμμα σε αυτό, δεν είναι εκπαιδευμένοι σε θέματα επικοινωνίας οι γιατροί μας και εδώ χρειάζονται εκπαίδευση ως προς την επιλογή των εμβολίων αλλά και στον τρόπο που θα επικοινωνήσουν το μήνυμα της αναγκαιότητας του εμβολιασμού σε όλον τον πληθυσμό. Αυτό ισχύει για όλη την Ευρώπη”.

Πολάκης: Δεν έχω εμβολιαστεί ακόμα – Τώρα δεν έχει νόημα

Με σχόλιό του στο Facebook, o πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, παραδέχθηκε ότι δεν έχει εμβολιστεί ακόμα και τονίζει ότι θα αποφασίσει τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο για το ποιο εμβόλιο θα κάνει με βάση τις μεταλλάξεις και τις επιπλοκές. “Τώρα δεν έχει νόημα” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Παύλος Πολάκης.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.