Η απάντηση Καλεντερίδη στον Πάγκαλο – ΒΙΝΤΕΟ

“Η Ελλάδα θα μπορούσε και να σώσει τον Οτσαλάν και να μην εμπλακεί σε πόλεμο με την Τουρκία. Ο Οτσαλάν δεν ήρθε αυτοβούλως στην Ελλάδα, τον έφεραν πολιτικοί του τότε κυβερνώντος κόμματος, συνεργάτες του κ. Πάγκαλου, μέχρι εκεί το λάθος ήταν των ανεύθυνων που τον έφεραν. Από εκεί και πέρα με λάθη της κυβέρνησης παραδόθηκε στην Τουρκία” απάντησε στον πρώην υπουργό Εξωτερικών Θεόδωρο Πάγκαλο ο στρατιωτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Όπως επεσήμανε: “Θα πρέπει να είμαστε γενναίοι εμείς οι Έλληνες και να δούμε κατάματα τον κουρδικό λαό και τον Κούρδο ηγέτη και να βρεθεί κάποια στιγμή ένας γενναίος πρωθυπουργός να ζητήσει συγγνώμη από τον κουρδικό λαό και από τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν για αυτήν την απρέπεια που κάναμε και την πληρώνει 20 χρόνια ο άνθρωπος μέσα στα τουρκικά κάτεργα”.

Σχετικά με το πού αποσκοπούν οι διαρκείς προκλήσεις από την Άγκυρα σημείωσε αναλυτικά ότι: “Η Τουρκία είναι σε δύσκολη κατάσταση, πάμε στο 1974, οπότε ο διεθνής παράγων έβαλε την Τουρκία στην Κύπρο γιατί αυτό απαιτούσαν οι σχεδιασμοί για τις ισορροπίες στην περιοχή. Οι ισορροπίες έχουν ανατραπεί πλέον για δύο λόγους. Ο ένας είναι ότι ο Ερντογάν θέλει να νεκραναστήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία, είναι απείθαρχος απέναντι στις ΗΠΑ, έχει συσφίγξει τις σχέσεις με τη Ρωσία και τείνει να ανατραπεί η ισορροπία που αποκαταστάθηκε το 1974 με τον τρόπο που έγινε. Το δεύτερο σκέλος είναι ότι οι ΗΠΑ και η Γαλλία εδώ και πολλά χρόνια έχουν σχέδιο να εκμεταλλευτούν τους ενεργειακούς πόρους της περιοχής, που ξεκινά από τον κόλπο τον Περσικό, Ιράκ, Συρία, Κύπρος, νότια της Κρήτης μέχρι την Ευρώπη. Σ’ αυτόν τον σχεδιασμό η Τουρκία είναι απούσα…”, επισημαίνοντας ότι τα λένε στη νύφη (Ελλάδα) για να τα ακούνε οι πεθερές (ΗΠΑ και Γαλλία).

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ