Η ανάρτηση του Χρήστου Χωμενίδη για τη Φώφη Γεννηματά που δίχασε τα social media

Δίχασε τους ακολούθους του στο Facebook μια ανάρτηση που έκανε ο Χρήστος Χωμενίδης για τη Φώφη Γεννηματά.

Ο γνωστός συγγραφέας σχολίασε την ακύρωση των παρελάσεων σε περιοχές της χώρας, γράφοντας:  “Η ματαίωση των παρελάσεων αποτελεί το τελευταίο -και πολύ μεγάλο- δώρο της Φώφης Γεννηματά στους Έλληνες. Την ευχαριστούμε”.

Σημειώνεται πως λόγω έξαρσης της πανδημίας ακυρώθηκαν οι παρελάσεις στους νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας, όπως και στους νομούς Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας.

Για διαφορετικό λόγο έχει ματαιωθεί η αυριανή μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, καθώς η Τετάρτη είναι ημέρα εθνικού πένθους για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Οι αντιδράσεις στην ανάρτηση για την Φώφη Γεννηματά και τις παρελάσεις

Πολλοί έσπευσαν να κάνουν λόγο για απαράδεκτη ανάρτηση και κακή χρονική συγκυρία για την ανάδειξη ενός τέτοιου θέματος. Άλλοι συμφώνησαν μαζί του, καθώς με την ακύρωση της μαθητικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη μειώνεται (σ.σ. τουλάχιστον θεωρητικά) ο κίνδυνος ακόμη μεγαλύτερης διασποράς του ιού.

“Το ότι πρέπει να διευκρινιστεί το αυτονόητο είναι θλιβερό”, έγραψε κάτω από σχόλιο διαδικτυακού του φίλου, ο Χρήστος Χωμενίδης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ