Η ανακοίνωση της “Συνέλευσης αλληλεγγύης” για την υγεία του Γιάννη Μιχαηλίδη

Συνολικά 61 ημέρες πραγματοποιεί απεργία πείνας ο Γιάννης Μιχαηλίδης, με αίτημα την αποφυλάκισή του. Με ανακοίνωση της η “Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη”, γνωστοποιεί ότι η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, καθώς, όπως σημειώνει, “αντιμετωπίζει μεγάλη δυσκολία στο να σηκωθεί από το κρεβάτι, να σταθεί όρθιος, να διαβάσει και να γράψει, οι πόνοι στη σπλήνα και στη χολή γίνονται ολοένα και πιο έντονοι, ενώ έχει φτάσει σε ένα σημείο όπου δυσκολεύεται να πίνει πολύ νερό”.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση το βάρος του έχει αγγίξει τα 54,1 κιλά. “Έχοντας χάσει πάνω από το 25% του αρχικού σωματικού του βάρους, και ενώ οι δείκτες της υγείας του συνεχώς επιδεινώνονται, οι πιθανότητες για μόνιμη σωματική βλάβη είναι πλέον ιδιαίτερα αυξημένες” αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ενώ σημειώνεται επίσης ότι βρίσκεται στα όρια του υπογλυκαιμικού σοκ και οι γιατροί αναφέρουν πως υπάρχει πιθανότητα να πέσει σε κώμα.

“Προειδοποιούμε τις δικαστικές αρχές και καθιστούμε σαφές πως η αργοπορία της απόφασης ή και η πιθανότητα απορριπτικής απόφασης από το συμβούλιο της Λαμίας, ισοδυναμούν με κρατική δολοφονία του αναρχικού συντρόφου Γιάννη Μιχαηλίδη. Τονίζουμε λοιπόν εμφατικά το βάρος της ευθύνης που βαραίνει τη συγκεκριμένη απόφαση και τον χρόνο λήψης της” καταλήγει η “Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας”.  

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ