Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Αυτή την στιγμή η πυρκαγιά στη θέση “Άγιος Γεώργιος” στον Βαρνάβα Αττικής είναι σε ύφεση και οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται στη φάση της οριοθέτησής της, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

 

Στα μέτωπα της πυρκαγιάς επιχείρησαν και εξακολουθούν να επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 51 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο, 9 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα,16 εθελοντές με οκτώ οχήματα, 5 ιδιωτικές υδροφόρες, 8 οχήματα ΟΤΑ.

 

Οι επίγειες δυνάμεις θα παραμείνουν καθ όλη την διάρκεια της νύχτας μέχρι τον τελικό έλεγχο της πυρκαγιάς. Ο νομός Αττικής έχει τεθεί σε μερική επιφυλακή, ενώ οι δυνάμεις στη πυρκαγιά ενισχύθηκαν από της περιφέρειες Δυτικής Ελλάδος, Στέρεας Ελλάδος και Πελοποννήσου.

 

Από την πρώτη στιγμή της πυρκαγιάς στο κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής βρίσκεται ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Παναγιώτης Μπονάτσος μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Θεόδωρο Μπούφη, ενώ το 199 ΣΕΚΥΠΣ επισκέφθηκε και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας ο οποίος ενημερώθηκε σε πρώτο χρόνο για την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, συνολικά είκοσι εφτά πυρκαγιές εκδηλώθηκαν από τις 06:00/ 08-07-2012 έως τις 18:00/ 08-07-2012 σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ