Η αναφορά του διευθυντή των φυλακών Γρεβενών

Η αναφορά του διευθυντή των φυλακών Γρεβενών

 

Διαψεύδει ο διευθυντής των φυλακών Γρεβενών τη χρήση βίας εναντίον κρατουμένων του σωφρονιστικού ιδρύματος, θέμα που έχει λάβει διαστάσεις δεδομένης της παρέμβασης του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη.

Με εσωτερική αναφορά του προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, στο έγγραφο που αποκαλύπτει το enikos.gr, ο προϊστάμενος της διεύθυνσης των φυλακών αναφέρει χαρακτηριστικά: “Κατά τη διάρκεια των ερευνών δεν υπέπεσε στην αντίληψή μας οποιαδήποτε μεμπτή συμπεριφορά από μέρους των υπαλλήλων και των αστυνομικών δυνάμεων”. Συνεχίζει, τονίζοντας ότι “δεν μου καταγγέλθηκε οτιδήποτε μεμπτό” και πως “ούτε εγώ, ούτε ο εισαγγελέας αλλά ούτε κι ο αστυνομικός διευθυντής αντιληφθήκαμε χρήση συσκευής ηλεκτρικής εκκένωσης”.

Η υπόθεση είναι ούτως ή, άλλως περίπλοκη, δεδομένου ότι έχει προηγηθεί κατεπείγουσα πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα, την οποία διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, μετά από την  επώνυμη καταγγελία που απεστάλη στο υπουργείο για χρήση βίας σε βάρος κρατουμένων κατά τον τελευταίο έλεγχο σε πτέρυγα των φυλακών Γρεβενών. Συγκεκριμένα υπήρξε καταγγελία τόσο από τροφίμους, όσο και από τον γιατρό των φυλακών που τους εξέτασε για ηλεκτροσόκ σε κρατούμενους. 

Η παραγγελία δικαστικής έρευνας προκάλεσε την αντίδραση της Αστυνομίας, καθώς το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη, διαψεύδει τις καταγγελίες, υποστηρίζοντας ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα όσα αναφέρονται για τους ελέγχους, το περασμένο Σάββατο, στις φυλακές Γρεβενών.

Θυμίζουμε ότι ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε από τον διευθυντή των φυλακών και σωφρονιστικούς υπαλλήλους, με τη συνδρομή προσωπικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών, ομάδας ΕΚΑΜ, ομάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ