Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Περιθώριο 5 ημερών στους έξι αστυνομικούς για έγγραφες εξηγήσεις

Σε έγγραφες εξηγήσεις κλήθηκαν οι έξι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων για την άγρια δολοφονία της Κυριακής από τον πρώην σύντροφό της, έξω από το Τμήμα, όπου είχε απευθυνθεί για να ζητήσει βοήθεια και προστασία, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Οι έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη για τις ευθύνες των εμπλεκομένων αστυνομικών είναι δύο. Από τη μία πλευρά, είναι η πειθαρχική έρευνα (ΕΔΕ) και από την άλλη η ποινική έρευνα από τους αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ.

Σε ό,τι αφορά το πειθαρχικό σκέλος, όλοι οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί έχουν κληθεί να δώσουν έγγραφες εξηγήσεις, σύμφωνα με το ΟΡΕΝ, κάτι που σημαίνει ότι όλοι αντιμετωπίζονται ως ύποπτοι από τον Ταξίαρχο που διενεργεί την ΕΔΕ. Όπως μεταδόθηκε, έχουν περιθώριο πέντε ημέρες ώστε να απαντήσουν εγγράφως για το τι έκαναν και για τι δεν έκαναν στη συγκεκριμένη υπόθεση, που έχει προκαλέσει σοκ και οργή στην κοινή γνώμη.

Σχετικά με το ποινικό σκέλος, έχουν ληφθεί ήδη καταθέσεις τόσο από τον προϊστάμενο όλων των αστυνομικών στους Αγίους Αναργύρους όσο και από τον προϊστάμενο της βάρδιας της Άμεσης Δράσης και τους συγγενείς. Οι αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ. έχουν στη διάθεσή τους όλο το απαραίτητο υλικό, όπως είναι τα καθηκοντολόγια, το υλικό από τις κάμερες, αλλά και οι ηχογραφήσεις. Σε αυτή την έρευνα οι αστυνομικοί δεν θα κληθούν να καταθέσουν, καθώς θεωρούνται ύποπτοι τέλεσης ποινικών αδικημάτων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχει ξεκαθαρίσει ποιες είναι οι ευθύνες του καθενός.

Βασικό ζητούμενο για τις περαιτέρω εξελίξεις είναι το πόσο γρήγορα θα «τρέξει» η ΕΔΕ.

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ