Γυναικοκτονία στα Χανιά: Φυλάκιση οκτώ ετών στον σύζυγο της Έφης Τσιχλάκη

Ποινή φυλάκισης 8 ετών επέβαλε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης στον 55χρονο που κρίθηκε ένοχος για την δολοφονία της 47χρονης συζύγου του Έφης Τσιχλάκη, τον Μάρτιο του 2016, στο Κολυμπάρι Χανίων.

Ο 55χρονος μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας κρίθηκε με ψήφους 5-2 ένοχος, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, με τους δικαστές να του αναγνωρίζουν το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς. Ο καταδικασθείς έχει το δικαίωμα της αναίρεσης, ενώ από την ποινή αφαιρούνται 17 μήνες της προφυλάκισης του.

Στο πρωτόδικο δικαστήριο, που είχε διεξαχθεί στο Ρέθυμνο, ο 55χρονος είχε κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών, αποδίδοντας τον θάνατο της γυναίκας σε αυτοκτονία και κατά της απόφασης αυτής είχε ασκήσει έφεση η εισαγγελέας Εφετών.

Η εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Δυτικής Κρήτης στα Χανιά ήταν καταπέλτης και υποστήριξε ότι ο θάνατος της γυναίκας οφείλεται σε ανθρωποκτονία και όχι σε αυτοχειρία, όπως υποστήριζε ο άνδρας της.

«Θεωρώ ότι αποδείχτηκε ότι υπήρξε θάνατος σε δύο χρόνους, δηλαδή ότι κάποιος την έσφιξε από τον λαιμό, της δημιούργησε υποξία, έχασε τις αισθήσεις της και στη συνέχεια όσο ήταν ξαπλωμένη την πυροβόλησε» τόνισε, η εισαγγελέας.

Για καθαρή υπόθεση γυναικοκτονίας έκανε λόγο η συνήγορος της οικογένειας της νεκρής. «Είναι ιερό δικαίωμα του κατηγορούμενου να λέει ό, τι θέλει, αλλά και δικό σας ιερό καθήκον να αξιολογείτε τους ισχυρισμούς του» τόνισε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ