Γρηγόρης Λέων για Πάτρα: Υπάρχει πλήρης βεβαιότητα ότι είναι ασφυκτικός ο θάνατος της Ίριδας

Βέβαιος ότι στην περίπτωση της Ίριδας, του δεύτερου παιδιού που έφυγε από τη ζωή, ο θάνατος ήταν ασφυκτικός, εμφανίστηκε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων. Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο θρίλερ από την Πάτρα με τους θανάτους των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Μιλώντας το πρωί στο Mega, ο πρόεδρος της ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρίας, σημείωσε ότι ο ασφυκτικός θάνατος είναι βέβαιος πλέον για την Ίριδα ενώ την ίδια εκτίμηση εξέφρασε και για την Μαλένα. «Γίνεται ενδελεχής έρευνα στους φακέλους των παιδιών. Όλοι οι ιατροδικαστές έχουν σταθερή άποψη και όλοι καταλήγουν στον ασφυκτικό θάνατο. Στο δεύτερο παιδί αν μελετήσουμε όλα τα ευρήματα, υπάρχει πλήρης βεβαιότητα για το ότι είναι ασφυκτικός θάνατος».

Σύμφωνα με τον Γρηγόρη Λέων, οι συνεντεύξεις των γονιών αλλά και της αδελφής της μητέρας των παιδιών έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. “Οι συνεντεύξεις έρχονται και «κουμπώνουν» στις ιατροδικαστικές εκθέσεις. Θα είχαμε πολύ μεγάλη δυσκολία να βρούμε τους δράστες αν δεν είχαμε τις συνεντεύξεις. Θα καταγραφεί στα ιατροδικαστικά χρονικά, είναι η πρώτη φορά να εξιχνιάζουμε τρεις υποθέσεις ανθρωποκτονίας με τέτοιον τρόπο, να έχουμε ανθρώπους που συνεχώς δίνουν στοιχεία” ανέφερε ο ιατροδικαστής.

Κρίσιμες απαντήσεις θα δώσει και το πανάκι με αίμα που βρέθηκε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ