Γρηγόρης Λέων: Γιατί μίλησα για “το έγκλημα του αιώνα”

Την πεποίθησή του ότι πρόκειται για “εγκληματική ενέργεια”, διατύπωσε ο Γρηγόρης Λέων αναφερόμενος στην υπόθεση θρίλερ με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα, υπογραμμίζοντας ότι κατά την άποψή του υπάρχουν ευρήματα που βοηθούν ώστε να εξαχθεί ένα ακλόνητο συμπέρασμα βεβαιότητας, που δεν θα μπορέσει να καταπέσει σε καμία διαδικασία.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, με αφορμή και την εισαγγελική παραγγελία για διενέργεια νέας ιατροδικαστικής εξέτασης για την Μαλένα και την Ίριδα. “Εξωγενής παράγοντας έχει ωθήσει ουσιαστικά τα δύο αυτά παιδιά στον θάνατο”, είπε ο Γρηγόρης Λέων και σημείωσε την εμπιστοσύνη του ιδίου και των συναδέλφων του, στους δύο πραγματογνώμονες που έχουν αναλάβει την υπόθεση.

Ερωτηθείς γιατί έκανε τη δήλωση ότι πρόκειται για το έγκλημα του αιώνα, ο Γρηγόρης Λέων απάντησε: “Ουσιαστικά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, εξωγενής παράγοντας έχει ωθήσει ουσιαστικά τα δύο αυτά παιδιά στον θάνατο και κατέληξαν με αυτόν τον τρόπο. Ως πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας εκφράζω πραγματικά την απεριόριστη εμπιστοσύνη όλων των συναδέλφων στο πρόσωπο των δύο πραγματογνωμόνων, των κυρίων Καρακούκη και Καλόγρηα, που είναι εξαίρετοι συνάδελφοι. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι όχι απλά θα υποστηρίξουν την πραγματική αιτία θανάτου και τον πραγματικό μηχανισμό θανάτου στα δύο παιδιά, αλλά ουσιαστικά θα διασώσουν και θα αναδείξουν την ιατροδικαστική επιστήμη στην Ελλάδα”.

Ακλόνητο συμπέρασμα βεβαιότητας που δεν θα μπορέσει να καταπέσει σε καμία διαδικασία

Επανέλαβε την βεβαιότητά του, ότι “υπάρχουν όλα τα ιατροδικαστικά ευρήματα, τόσο από τις ιστολογικές εξετάσεις όσο από τις τοξικολογικές, όσο και από τις ίδιες τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, τα οποία μας βοηθούν όχι απλά να βγάλουμε ένα συμπέρασμα δια αποκλεισμού, αλλά ένα συμπέρασμα βεβαιότητας και ένα συμπέρασμα, το οποίο θα είναι ακλόνητο και δεν θα μπορεί ουσιαστικά να καταπέσει σε καμία διαδικασία”.

Σχετικά με την αρχική ερμηνεία των ευρημάτων, ο Γρηγόρης Λέων είπε:

“Είμαι βέβαιος ότι δεν υπήρχε δόλος από τις δύο συναδέλφους. Δεν θέλω να πιστέψω κάτι τέτοιο. Όμως, είναι εξίσου αλήθεια ότι υπήρχαν αστοχίες, και τεχνικές και σε πρόσωπα, τις οποίες σε δεύτερο χρόνο νομίζω θα κληθούμε όλοι μαζί ως ιατροδικαστική κοινότητα να θεραπεύσουμε, γιατί εμάς δεν μας ενδιαφέρει τίποτε άλλο από το να έχει ο κόσμος εμπιστοσύνη στους Έλληνες ιατροδικαστές και στην ιατροδικαστική επιστήμη”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ