Γρηγόρης Λέων: Έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα η εκταφή της Τζωρτζίνας – ΒΙΝΤΕΟ

Για τις εξελίξεις με το επίσημο πόρισμα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη για τον θάνατο της 9χρομης Τζωρτζίνας, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

Σύμφωνα με το πόρισμα, ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας οφείλεται σε θανατηφόρο δηλητηρίαση από τη φαρμακευτική ουσία κεταμίνη. «Ουσιαστικά είναι μια επιβεβαίωση της αρχικής διερεύνησης του συναδέλφου. Η δόση δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι θανατηφόρος, είναι αρκετά υψηλή και ο συνάδελφος την αξιολόγησε και την έδωσε ως αιτία θανάτου στο παιδί», ανέφερε αρχικά ο κ. Λέων.

Αναφορικά με την εκταφή της Τζωρτζίνας που ζητάει ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, ο κ. Λέων αναφέρθηκε στους λόγους που είναι αναγκαία η εκταφή. «Είναι μία διαδικασία την οποία πιθανά θα έπρεπε να είχαμε κάνει όταν είχε ανασυρθεί το τάμπλετ από την κοπέλα. Θα πρέπει να ληφθούν τρίχες για να πάμε προς τα πίσω, για να δούμε αν υπήρχαν άλλες ουσίες, προγενέστερα του περιστατικού θανάτου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λέων.

Τέλος ο Γρηγόρης Λέων αναφέρθηκε στους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών, της Μαλένας και της Ίριδας, και είπε μεταξύ άλλων πως υπάρχουν στοιχεία που μας καθοδηγούν. «Στην Τζωρτζίνα, γνωρίζουμε το τέλος της δεν γνωρίζουμε την αρχή των επεισοδίων και των κρίσεων. Υπήρχαν ευρήματα σαφή, δεν ξεκινάμε από το μηδέν ούτε στο πρώτο παιδί ούτε στο δεύτερο, τα δύο πρώτα παιδιά μας καθοδηγούν, έχοντας και ως οδηγό τις τοξικολογικές εξετάσεις», δήλωσε.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.