Γορτυνία: Ολονύχτια μάχη με τις αναζωπυρώσεις – Δημιουργούν ζώνες για να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν και επιχειρούν στη φωτιά που εξακολουθεί να μαίνεται στη Γορτυνία, σε μία προσπάθεια να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο και να αποτρέψουν ενδεχόμενη επέκτασή του και πάλι προς την Ηλεία. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις, ενώ τα εναέρια μέσα πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού μέχρι να πέσει το σκοτάδι. Στην Αρκαδία υπάρχουν εστίες στην Αετορράχη, το Καλλιάνι και το Νεοχώρι, με τους κατοίκους να βρίσκονται σε εγρήγορση και ετοιμότητα. Η αναζωπύρωση στο Νεοχώρι έγινε το πρωί και οι φλόγες πήραν διαστάσεις με αποτέλεσμα να φτάσουν σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από το χωριό. Έγιναν αρκετές ρίψεις νερού από εναέρια μέσα και παράλληλα υπήρξε ενίσχυση από τις επίγειες δυνάμεις, με αποτέλεσμα να περιοριστεί το πύρινο μέτωπο. Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, στη Γορτυνία το μέτωπο της φωτιάς έφτανε τα 10 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ηλεία επιχειρούν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς από την Αρκαδία, στην πλευρά της Νεμούτας και του Βασιλακίου, περνώντας ξανά τον ποταμό Ερύμανθο. Οι δυνάμεις επιχειρούν σε όλη τη ζώνη και μαζί με μηχανήματα έργου, προσπαθούν να δημιουργήσουν ζώνες για να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος επισημαίνει ότι “μικρές εστίες φωτιάς εξακολουθούν να καίνε σε διάφορες περιοχές του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας” και εξηγεί ότι η περιοχή στην οποία έχουν επικεντρωθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις, είναι αυτή ανάμεσα στις κοινότητες Λάσδικα, Μηλιές και Κρυνονέρι, όπου στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα επιχειρήσει ένα ακόμα πεζοπόρο τμήμα. Ο ίδιος ανέφερε πως αύριο αναμένονται στην Ηλεία, 30 πυροσβέστες από την Αυστρία. Επίσης, πυροσβεστικές δυνάμεις και μηχανήματα έργου εξακολουθούν να βρίσκονται κοντά στα διοικητικά όρια Ηλείας – Αρκαδίας, ώστε να μην περάσει σε περιοχές της Ηλείας, η φωτιά που καίει στη Γορτυνία. Συγκεκριμένα, η ετοιμότητα επικεντρώνεται στις περιοχές Ξηρόκαμπος και Βασιλάκι του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και στις περιοχές Σέκουλας, Δαφνούλα και Αλιφείρα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

Στο μεταξύ, οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν και στην Ανατολική Μάνη, χωρίς όμως, να χρειαστεί να αντιμετωπίσουν κάποια σημαντική αναζωπύρωση της φωτιάς. Στις περιοχές Γέρμα και Σκαμνάκι, οι πυροσβέστες κατάφεραν να αποτρέψουν άμεσα μία αναζωπύρωση, πριν αυτή προλάβει να πάρει διαστάσεις. Πάντως, στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν περισσότεροι από 60 πυροσβέστες με περίπου 25 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ δύο αεροπλάνα πραγματοποίησαν ρίψεις νερού. Επίσης συνδράμουν δυνάμεις του στρατού, εθελοντές πυροσβέστες, και η αυτοδιοίκηση με υδροφόρες της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ