Γώγος: Ένα από τα ισχυρότερα όπλα κατά του κορονοϊού οι μάσκες – Πρέπει να διατηρηθούν – ΒΙΝΤΕΟ

Για συνδυασμό παραγόντων που οδήγησαν στην έκρηξη των κρουσμάτων κορονοϊού έκανε λόγο ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Παίζει ρόλο η κινητικότητα που αυξήθηκε πολύ, αλλά και ο συγχρωτισμός σε χώρους διασκέδασης, χωρίς τα μέτρα ατομικής προστασίας» ανέφερε ο κ. Γώγος. «Το σενάριο της υπερμετάδοσης στους χώρους διασκέδασης είναι πραγματικό και εκεί υπήρξε μεγάλο θέμα. Αυτό έγινε γιατί σε αυτούς τους χώρους δεν υπήρχαν μάσκες και κανένα μέτρο όπως οι αποστάσεις» τόνισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας.

«Οι μάσκες αποδείχθηκαν μέσα στην πανδημία ένα από τα ισχυρότερα όπλα, εκτός από τους εμβολιασμούς, για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αυτό που προβλήθηκε προς τα έξω, το “έπεσαν οι μάσκες”, δεν ήταν σωστό», ανέφερε.

Παράλληλα, ο κ. Γώγος σημείωσε ότι «και με τα δεδομένα ποσοστά των εμβολιασμών οι μάσκες πρέπει να διατηρηθούν, όπως και τα άλλα μέτρα προστασίας».

«Δεν τελειώσαμε ακόμα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να έχουμε ένα καλοκαίρι όπως πρέπει και να προλάβουμε ένα δύσκολο χειμώνα», κατέληξε ο κ. Γώγος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ