Γώγος: Μπορεί να δούμε άνοιγμα των δημοτικών από τις 11 Ιανουαρίου – Τι είπε για το λιανεμπόριο

Θετικός στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων στις 11 Ιανουαρίου παρουσιάστηκε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής παθολογίας-λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής, Χαράλαμπος Γώγος.

Συγκεκριμένα, σχετικά με τη συνεδρίαση που θα έχει τη Δευτέρα (4/1) η επιτροπή λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Γώγος ανέφερε πως «είναι επιθυμία όλων να ανοίξουν τα σχολεία αλλά να είναι και ασφαλής αυτή η διαδικασία δηλαδή να υπάρχουν δεδομένα ότι όλα θα πάνε καλά».

«Αν τα πράγματα δεν επιβαρυνθούν περαιτέρω και δεν υπάρχει αύξηση της κινητικότητας θα μπορούμε να δούμε τουλάχιστον άνοιγμα των δημοτικών από τις 11 Ιανουαρίου, αλλά επειδή το άνοιγμα θα είναι οριζόντιο πρέπει να εξεταστούν και οι «δύσκολες» περιοχές», είπε ακόμη το μέλος της επιτροπής.

«Την Δευτέρα θα έχουμε δεδομένα από τον εορτασμό των Χριστουγέννων. Θα έχουν περάσει 10 ημέρες από τότε άρα θα ξέρουμε πως οι συμπεριφορές μας και η κινητικότητα εκείνες τις ημέρες αντανακλούν την επιδημιολογική καμπύλη που υπάρχει και επίσης θα υπάρχουν και δεδομένα από τα νοσοκομεία» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το άνοιγμα των καταστημάτων τόνισε ότι «δεν το βλέπω για άμεσα» τονίζοντας πως «θα πρέπει να δούμε μια σταθερή μείωση εφόσον έχουμε πραγματική αποφόρτιση του συστήματος».

Παράλληλα σημείωσε πως στην Αττική φαίνεται μια σταθεροποίηση των κρουσμάτων, όχι βελτίωση, ενώ στην Θεσσαλονίκη μια ταχεία πτώση και αν στην Αττική συμβεί κάτι πχ μια έξαρση θα έχουμε πολλές δυσκολίες. «Η Αττική είναι μία από τις ζώνες που έχουμε στραμμένο το βλέμμα και η προσοχή μας είναι τεταμένη στην περιοχή και είναι από τις βασικές περιοχές που θα δούμε για να πάρουμε αποφάσεις για την συνέχεια» είπε ο κ. Γώγος.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ