Γλυκά Νερά: Ζητούν συνδρομή και από πρεσβείες για “ορφανά” αποτυπώματα – Πού στρέφονται οι έρευνες

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για την εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν, μέσα στη μεζονέτα όπου διέμενε με τον σύζυγο και το 11 μηνών κοριτσάκι τους, στα Γλυκά Νερά. Βήμα βήμα οι αστυνομικοί που διερευνούν την υπόθεση προσπαθούν να “αποκρυπτογραφήσουν” τις κινήσεις των δραστών της στυγερής δολοφονίας της νεαρής μητέρας που έχει “παγώσει” το πανελλήνιο, εκφράζοντας την αισιοδοξία τους ότι αργά ή γρήγορα θα κατορθώσουν να φτάσουν στα ίχνη των δολοφόνων. Στο “μικροσκόπιο” των αρχών βρίσκεται εξάλλου και η ληστεία που είχε γίνει στο σπίτι του εκπαιδευτή του πιλότου, στο Αλεποχώρι, καθώς εντοπίζουν πολλά κοινά στοιχεία με την περίπτωση των Γλυκών Νερών και δεν αποκλείουν το σενάριο οι δράστες και στις δύο υποθέσεις να είναι τα ίδια άτομα ή μέλη της ίδιας συμμορίας αδίστακτων κακοποιών, που εισβάλουν σε κατοικίες για να κλέψουν μεγάλα χρηματικά ποσά και πολύτιμα αντικείμενα, χωρίς να δείχνουν έλεος στα θύματά τους.

Με βάση αυτό το σενάριο, οι αξιωματικοί της αστυνομίας φέρονται να κινούν τις διαδικασίες ώστε να λάβουν βοήθεια και από αρχές άλλων χωρών, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τους δράστες. Από τη στιγμή, δηλαδή, που έχουν βρεθεί “ορφανά” αποτυπώματα στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά αλλά και στην κατοικία στο Αλεποχώρι, οι αστυνομικοί θα ζητήσουν τη συνδρομή και αρχών του εξωτερικού, προκειμένου να ανατρέξουν στις βάσεις δεδομένων τους μήπως τυχόν έχουν ταυτοποιηθεί εκεί αυτά τα αποτυπώματα. Και αυτό γιατί θεωρούν πιθανόν, οι κακοποιοί που δολοφόνησαν την Καρολάιν να είναι σεσημασμένοι στη χώρα καταγωγής τους, όπου και δεν αποκλείεται να έχουν επιστρέψει έπειτα από το έγκλημα στη Γλυκά Νερά και τις διαστάσεις που έλαβε η υπόθεση. Προς αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα με τον Alpha, οι αστυνομικοί θα ζητήσουν τη συνδρομή των αρχών της Αλβανίας, αλλά και άλλων χωρών, όπως της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας ή ακόμη και της Γεωργίας. Αναμένεται επίσης, μέσω της Interpol, να προσεγγίσουν και τις αρχές άλλων χωρών με τις οποίες εκτιμούν ότι πιθανόν να συνδέονται οι δράστες, σε μία προσπάθεια να διερευνηθεί, εάν έχουν καταχωρημένα τα αποτυπώματα στις δικές τους βάσεις δεδομένων.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής πραγματοποιούν έρευνες και στην περιοχή του αεροδρομίου Μεγάρων, όπου βρισκόταν η βάση του 32χρονου πιλότου και του εκπαιδευτή, καθώς εκτιμούν ότι είναι πιθανόν εκεί να διακινήθηκε η πληροφορία περί ύπαρξης μεγάλων χρηματικών ποσών στα σπίτια τους. Μάλιστα, στο επίκεντρο φαίνεται να μπαίνει ένα συγκεκριμένο κατάστημα όπου έπιναν τον καφέ και το ποτό τους οι πιλότοι. Δεν αποκλείουν οι αστυνομικοί το ενδεχόμενο οι πιλότοι να έκαναν μία ανάλογη συζήτηση σε αυτό το κατάστημα και κάποιος να άκουσε την πληροφορία και να την μετέφερε στην αδίστακτη συμμορία των κακοποιών.

Στο “μικροσκόπιο” δύο διαρρήξεις σε Μάτι – Παιανία

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Realnews την περασμένη Κυριακή, δύο ακόμη ανεξιχνίαστες διαρρήξεις σε οικίες έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον των ερευνητών της ΕΛ.ΑΣ., λόγω των πολλών ομοιοτήτων που έχουν με την άγρια ληστεία στα Γλυκά Νερά. Πρόκειται για μια εισβολή σε οικία στο Μάτι, το καλοκαίρι του 2018, και μία στην Παιανία, το 2020. Για την πρώτη, οι αρχές φέρονται να έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να πρόκειται για τους ίδιους δράστες. Όμως, για τη δεύτερη περίπτωση τα δεδομένα είναι διαφορετικά.

Οι έμπειροι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ζωής και της Ιδιοκτησίας ερευνούν ληστεία που σημειώθηκε σε μονοκατοικία στην Παιανία στα τέλη Μαΐου του 2020 εις βάρος ζεύγους συνταξιούχων. Οι τρεις ληστές εισέβαλαν από ανασφάλιστο παράθυρο στο εσωτερικό της μονοκατοικίας, οπλισμένοι με ένα πιστόλι και ένα περίστροφο και έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες. Αμέσως κατευθύνθηκαν στην κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού, τους ξύπνησαν απειλώντας τους με τα όπλα στα χέρια, τους ακινητοποίησαν, ενώ ταυτόχρονα ο ένας από αυτούς αναζητούσε το καταγραφικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του σπιτιού. Οι ληστές έδειξαν τον αδίστακτο χαρακτήρα τους, καθώς χτύπησαν τον άνδρα προκειμένου να τους αποκαλύψει πού είχε κρυμμένα χρήματα και κοσμήματα.

Ο ηλικιωμένος τούς υπέδειξε πού είχε τοποθετημένα 5.000 ευρώ σε μετρητά αλλά και τα κοσμήματα, επίσης μεγάλης αξίας, ώστε να φύγουν γρήγορα από το σπίτι οι ληστές. Όμως έκανε λάθος, καθώς οι τρεις αδίστακτοι κουκουλοφόροι έκλεισαν το στόμα και τη μύτη της συζύγου του συνταξιούχου, προκειμένου να τον εξαναγκάσουν να τους αποκαλύψει πού έχει κρυμμένα και άλλα χρήματα μέσα στο σπίτι. Παράλληλα έδεσαν τον ίδιο με ταινία συσκευασίας που είχαν μαζί τους. Τελικά, οι δράστες έφυγαν από το σπίτι, αφού πρώτα πήραν μαζί τους το καταγραφικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του σπιτιού και εγκατέλειψαν το ζευγάρι δεμένο και φιμωμένο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Realnews, έπειτα από έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, ανακάλυψαν πως επρόκειτο για τρεις άνδρες που έφυγαν πεζή από τη μονοκατοικία. Αυτές τις εικόνες, με τις τρεις φιγούρες που είχαν αποτυπωθεί στις κάμερες των γειτονικών σπιτιών στην Παιανία, έδειξαν πρόσφατα οι αστυνομικοί στον τραγικό σύζυγο της Καρολάιν, ο οποίος αναγνώρισε τουλάχιστον τη σωματοδομή των τριών ληστών και κυρίως του κοντού με το γεροδεμένο σώμα και τα παραπανίσια κιλά. Όπως φαίνεται, η πρακτική των τριών ληστών στην Παιανία είναι σχεδόν ίδια με αυτήν που ακολούθησαν οι δράστες της άγριας ληστείας στα Γλυκά Νερά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ