Γλυκά Νερά: Το προφίλ του προκλητικού δολοφόνου – “Ακόμη και τώρα ενοχοποιεί το θύμα, όλα έγιναν γύρω από ένα εγώ”

Τη συμπεριφορά και το προφίλ του 33χρονου πιλότου ανέλυσε η συμβουλευτική ψυχολόγος Ευφροσύνη Φωτεινάκη, μιλώντας στο Mega και το Live News, περιγράφοντας την ανάγκη να έχει τον έλεγχο και όλα να περιστρέφονται γύρω από το εγώ του, αποδεικνύοντας ότι είναι ένα εγωκεντρικό και ναρκισσιστικό άτομο.

Η κυρία Φωτεινάκη υπογράμμισε πως ο δράστης είχε στόχο να έχει τον έλεγχο της γυναίκας του: “Ως ψυχολόγος ακούω εδώ πολύ έντονα τη λέξη έλεγχος. Ένας άνθρωπος, ο δράστης, έρχεται σε σχέση με ένα παιδί, καταλαβαίνω πως όταν είμαι κοντά στα 30 και επιλέγω να συνδεθώ με ένα παιδί, κατά βάση ίσως επιδιώκω και να έχω μια σχέση εξουσίας. Βλέπουμε μια ανάγκη χειραγώγησης που φτάνει σε ένα σημείο όπου ο δράστης φαίνεται πως αρχίζει να χάνει τον έλεγχο γιατί η Καρολάιν θέλει να πάρει άλλη πορεία, του λέει ότι μπορεί να χωρίσουν και εκεί τα πράγματα αρχίζουν και φεύγουν από τον δικό του έλεγχο Και εκεί προσπαθεί και πάλι να ανακτήσει τον έλεγχο, τη σκοτώνει και μετά ξεκινά η χειραγώγηση της κοινής γνώμης, προσπάθησε να μας χειραγωγήσει όλους”.

Σχετικά με το γεγονός ότι ο 33χρονος πιλότος συνόδευε ακόμη και στη σύμβουλό της είπε: “Πιστεύω ότι όσο και να πέρασε από το μυαλό μας δεν θέλαμε ότι το σπίτι μας, το καταφύγιό μας, ο γάμος μας γίνεται το σκηνικό του αφανισμού και του φόνου… Πολύ σπουδαίο στοιχείο στην ιστορία, είναι η κυρία την οποία επισκεπτόταν η Καρολάιν. Όταν απευθύνεται ένα άτομο για μια ατομική θεραπεία, έρχεται η Καρολάιν στο γραφείο, μια νέα κοπέλα να λάβει βοήθεια, και συνεχώς τη συνοδεύει κάποιος, αυτό από μόνο του για έναν ψυχολόγο-ψυχοθεραπευτή που γνωρίζει τη δουλειά του, είναι ένα θέμα. Γιατί κατανοούμε ότι για να συνοδεύεται και να μην έρχεται μόνος ο άνθρωπος που ζητάει βοήθεια, κάτι συμβαίνει και πιθανότατα ο συνοδός θέλει να ελέγχει, θέλει να έχει την εποπτεία σε όλα, ακόμη και στον πιο προσωπικό χώρο, που είναι ο χώρος της θεραπείας” επεσήμανε η κυρία Φωτεινάκη ενώ απαντώντας στο ερώτημα αν ο δράστης έχει πει όλη την αλήθεια: «Ένας άνθρωπος που έχει αποστασιοποιηθεί τόσο πολύ από τον εαυτό του, από τα συναισθήματα, από την ίδια την αλήθεια, όταν ένας άνθρωπος που φαίνεται να σκηνοθετεί, είναι σαν σκηνοθέτης της ζωής, έχει πάρει απόσταση που δεν ξέρω αν έχει επαφή με την πραγματικότητα ή αν έχει πιστέψει την αλήθεια που εξυπηρετεί τον ίδιο, το εγώ του, την εικόνα του την οποία θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί μέχρι τέλους. Ακόμη και τώρα αναφέρεται στο θύμα ενοχοποιώντας το για τη συμπεριφορά της, για το πώς φερόταν μέσα στη σχέση, προσπαθώντας ακόμη και τώρα να έχει τον έλεγχο και να διασώσει το εγώ του, τον εαυτό του. Γιατί τελικά όλα έγιναν γύρω από ένα εγώ, γύρω από ένα ναρκισσιστικό και εγωκεντρικό άτομο” υπογράμμισε η συμβουλευτική ψυχολόγος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ