Γλυκά Νερά: Τι απάντησε ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων στο εξώδικο

Στο εξώδικο της Ελένης Μυλωνοπούλου, η οποία προσέφερε υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης στην 20χρονη Καρολάιν, η οποία δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά, απάντησε ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγος. Με μια ανακοίνωση έξι σημείων σχολιάζει τα επιχειρήματα που παραθέτει.

Αναλυτικά αναφέρει:

  1. Από την εξώδικη απάντησή της προς τον ΣΕΨ προκύπτει οτι δεν έχει πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας , ούτε Αδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου.
  2. Οι αιτιάσεις της, οτι εκ παραδρομής τα ΜΜΕ την παρουσίασαν ως Ψυχολόγο δεν ευσταθούν, διότι όφειλε άμεσα να ζητήσει από τα ΜΜΕ εγγράφως την διόρθωση του επαγγελματικού της τίτλου.
  3. Παράλληλα εμφανίζεται σε συγκεκριμένη πλατφόρμα στο διαδίκτυο να παρέχει επ’ αμοιβή υπηρεσίες Ψυχολόγου σε πελάτες .
  4. Είναι οξύμωρο το γεγονός οτι μας απαγορεύει «ρητά και κατηγορηματικά» να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας και να δημοσιοποιήσουμε την εξώδικη απάντησή της !
  5. Υπενθύμιση προς κάθε κατεύθυνση ,το επάγγελμα του Ψυχολόγου είναι νομοθετικά ρυθμισμένο στην Ελλάδα σύμφωνα με τους νόμους 991/79 και 2646/98 και ο οποιοσδήποτε κάνει χρήση του τίτλου δίχως να έχει τα απαραίτητα προσόντα δηλαδή πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και Αδεια Ασκησης Επαγγέλματος διώκεται για αντιποίηση επαγγέλματος.
  6. Ο ΣΕΨ ως ο αντιπροσωπευτικός επαγγελματικός-επιστημονικός φορέας των Ψυχολόγων της χώρας μας επιφυλάσεται παντός νομίμου δικαιώματός του.

Το εξώδικο

Με την εξώδικη απάντηση-διαμαρτυρία της η Ελένη Μυλωνοπούλου στρέφεται κατά του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων τονίζοντας ότι είναι “τραγικό και απάνθρωπο να παρερμηνεύονται πράγματα, να διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα και να με έχετε καταστήσει “ως αν να είμαι εγώ το υπαίτιο πρόσωπο” για το θλιβερό γεγονός που συνέβη στα Γλυκά Νερά” κατηγορώντας παράλληλα τον Σύλλογο ότι δεν επιδεικνύει “ίχνος σεβασμού προς τις Αρχές που μοχθούν να εξιχνιάσουν το θλιβερό έγκλημα”.

Παράλληλα διαμαρτύρεται εντόνως, “αντικρούοντας ρητά και κατηγορηματικά τα όσα αναφέρετε στην από 31-05-2021 επιστολή σας, περί δήθεν “αντιποίησης του επαγγέλματος του ψυχολόγου” από εμέ” ενώ , μεταξύ άλλων, σημειώνει πως “ουδέποτε ανακοίνωσα και ουδέποτε συστήθηκα με το επάγγελμα της “ψυχολόγου”. Ασκώ νόμιμη επαγγελματική δραστηριότητα”.

Ακόμη, παραθέτει κατάλογο των τίτλων σπουδών της και καλεί τον Σύλλογο “όπως, εντός 24 ωρών από τη νόμιμη λήψη της παρούσας, προβείτε άμεσα στην ανάκληση των όσων προσβλητικών – συκοφαντικών και ανυπόστατων ισχυρισμών σας που διαδώσατε παρανόμως σε βάρος μου τόσο με την άνω επιστολή σας όσο και με την περαιτέρω διάδοση αυτής από μέρους σας προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης” “ρητώς επιφυλασσόμενη για κάθε αστικής και ποινικής φύσεως δικαίωμά μου!!”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ