Γλυκά Νερά: Τα δύο σενάρια για το νέο επίθετο της Λυδίας – «Ο νόμος στην Ελλάδα είναι σαφής» λέει ο πατέρας της Καρολάιν

Στην αλλαγή του επιθέτου της μικρής Λυδίας, ώστε να μην φέρει το επίθετο του ανθρώπου που δολοφόνησε την μητέρα της, πρόκειται να προχωρήσουν οι γονείς της Καρολάιν, σύμφωνα με νέες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Γλυκά Νερά: «Η Λυδία δεν έπρεπε να μείνει στην Ελλάδα» τονίζει ο πατέρας της Καρολάιν – ΒΙΝΤΕΟ

Η απόφαση των γονέων της άτυχης γυναίκας, που δολοφονήθηκε από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στην μεζονέτα τους στα Γλυκά Νερά, φέρεται να είναι ειλημμένη και εξετάζονται δύο σενάρια για το νέο επίθετο της Λυδίας.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1, υπάρχουν δύο σκέψεις: είτε να της δοθεί το επώνυμο Κράουτς, όπως ήταν το επίθετο της Καρολάιν, είτε να λάβει το επίθετο του Φιλιππινέζου συζύγου της αδελφής της Καρολάιν, Ντόνα, κοντά στους οποίους ζει τις τελευταίες εβδομάδες το κορίτσι, μαζί με την γιαγιά του και μητέρα της Καρολάιν.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Στην Αλόννησο χωρίς τη Λυδία η μητέρα της Καρολάιν – Η αντίδραση των γονέων του συζυγοκτόνου

Το δεύτερο ενδεχόμενο θεωρείται πιο πιθανό, διότι υπάρχει η σκέψη να υιοθετήσει επισήμως η αδελφή της Καρολάιν και ο σύζυγος της, την μικρή Λυδία, η οποία άλλωστε ήδη αποκαλεί ως «μπαμπά» τον θείο της, με τον οποίο μεγαλώνει.

Οι σκέψεις περί αλλαγής του επιθέτου της Λυδίας ενδεχομένως σχετίζονται και με το ταξίδι που πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα, η μητέρα της Καρολάιν, η οποία ήρθε από τις Φιλιππίνες, χωρίς την Λυδία, προκειμένου να «τακτοποιήσει σημαντικά διοικητικά ζητήματα για την μόνιμη παραμονή της στις Φιλιππίνες», όπως μεταδόθηκε.

Δολοφονία Καρολάιν: Η καταγγελία για κρυφές συνομιλίες με τον Αναγνωστόπουλο – Το Δικαστήριο θα κρίνει το μέλλον της Λυδίας

Έπειτα από το επεισόδιο που είχαν στις 31 Ιανουαρίου με τους γονείς του πιλότου, οι οποίοι ζητούσαν να δουν το εγγόνι τους, οι τελευταίοι έφυγαν την Πέμπτη από την Αλόννησο και αισθάνονται απογοητευμένοι, σύμφωνα με την εκπομπή. Η μητέρα της Καρολάιν, από την άλλη πλευρά, φέρεται να έχει σκληρύνει την στάση της, ενόψει της δικαστικής διαμάχης με τους γονείς του πιλότου που θέλουν να της αφαιρέσουν την επιμέλεια του παιδιού, αλλά και μετά την καταγγελία της ότι έβαλαν κρυφά την Λυδία να μιλήσει τηλεφωνικά με τον πατέρα της και δολοφόνο της μητέρας της.

Τι δήλωσε ο πατέρας της Καρολάιν

Ο πατέρας της Καρολάιν, μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό», επιβεβαίωσε τις πληροφορίες περί αλλαγής του επιθέτου της Λυδίας. Ο Ντέιβιντ Κράουτς είπε συγκεκριμένα:

«Η Λυδία σίγουρα θα αλλάξει το επίθετό της. Ήταν πάντα πρόθεσή μου να αλλάξει το όνομά της απ’ αυτό του φυσικού της πατέρα από εκείνη την ημέρα του Ιουνίου του 2021, όταν συνελήφθη στο μνημόσυνο της κόρης μου και έγινε σαφές ότι είχε δολοφονήσει την κόρη μου. Ο νόμος στην Ελλάδα είναι σαφής σχετικά με τους πιθανούς λόγους για τους οποίους ένα άτομο μπορεί να αλλάξει το όνομά του.

Το αν θα πάρει το όνομα της μητέρας της ή το όνομα του συζύγου της αδελφής της δεν έχει αποφασιστεί ακόμη. Θα ήταν απαράδεκτο η Λυδία να φέρει το επίθετο του άνδρα που δολοφόνησε την μητέρα της. Η Καρολάιν είχε τόσο βρετανική όσο και φιλιππινέζικη υπηκοότητα. Κατά συνέπεια η Λυδία θα δικαιούται να υποβάλει αίτηση για υπηκοότητα και των δύο χωρών. Μόλις είναι κάτοχος διαβατηρίου και των δύο χωρών θα μπορεί να ταξιδεύει ελεύθερα μεταξύ Φιλιππίνων και Ελλάδας».

Η αντίδραση του πιλότου

Από την πλευρά του, ο συζυγοκτόνος εμφανίζεται έντονα δυσαρεστημένος με αυτή την τροπή. Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν στην εκπομπή, ο καταδικασμένος πιλότος αναζητεί τρόπους για να μπλοκάρει, αν μπορεί, την αλλαγή επιθέτου του παιδιού, ενώ ειπώθηκε ακόμη ότι ο πιλότος φέρεται να έχει παραιτηθεί από το δικαίωμα της επικοινωνίας με το παιδί του, δίκην αυτοτιμωρίας σύμφωνα με τον ίδιο, κατ’  άλλους στο πλαίσιο μιας τακτικής που ακολουθεί.

Στις 20 Φεβρουαρίου ξεκινά η δίκη στο Εφετείο για την δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά. Υπάρχει ήδη σχέδιο της Αστυνομίας για την μεταγωγή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Έτσι, την επόμενη εβδομάδα θα μεταφερθεί από τις φυλακές Μαλανδρίνου στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου θα κρατηθεί στην λεγόμενη «VIP Πτέρυγα». Εκεί, θα παραμείνει μόνος του σε κελί, ώστε να μην υπάρχει το ενδεχόμενο να δεχθεί επίθεση από κάποιον άλλον κρατούμενο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ